Update articol:

E posibil ca AstraZeneca să fi inclus informații învechite în studiul privind vaccinul Covid, spune agenția americană de sănătate

vaccin astrazeneca
  • FAUCI: Datele din declarația publică a AstraZeneca „erau oarecum depășite și ar putea, de fapt, să fie un pic înșelătoare”.

O agenție americană de sănătate a declarat marți că AstraZeneca ar fi putut include informații învechite în rezultatele studiilor vaccinului său Covid-19, aruncând potențiale dubii asupra ratelor de eficacitate publicate, scrie CNBC.

Anunțul a venit la doar o zi după ce concluziile unui mare studiu din SUA au arătat că vaccinul era sigur și extrem de eficient și pune sub semnul întrebării dacă AstraZeneca poate solicita autorizarea SUA pentru vaccin luna viitoare, conform planificării.

Comitetul de monitorizare a siguranței datelor „și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că AstraZeneca ar fi putut include informații învechite din studiul respectiv, care ar fi putut oferi o imagine incompletă a datelor privind eficacitatea”, a declarat Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din S.U.A. (NIAID).

„Îndemnăm compania să colaboreze cu DSMB pentru a revizui datele de eficacitate și pentru a asigura publicarea cât mai rapidă a datelor de eficacitate cât mai precise și mai actualizate.”

NIAID a declarat că a fost notificat cu privire la îngrijorări luni târziu, împreună cu AstraZeneca și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată. Condus de dr. Anthony Fauci, consilier medical șef al Casei Albe, NIAID face parte din Institutul Național de Sănătate.

Fauci a declarat marți la ABC News că vaccinul Oxford-AstraZeneca este „probabil un vaccin foarte bun”. Cu toate acestea, a adăugat el, DSMB a devenit îngrijorat de faptul că datele din declarația publică a AstraZeneca „erau oarecum depășite și ar putea, de fapt, să fie un pic înșelătoare”.

Ca răspuns, AstraZeneca a spus că cifrele publicate luni „s-au bazat pe o analiză intermediară pre-specificată, cu o limită a datelor din 17 februarie”.

„Vom coabora imediat cu consiliul independent de monitorizare a siguranței datelor (DSMB) pentru a împărtăși analiza noastră primară cu cele mai actualizate date de eficacitate. Intenționăm să publicăm rezultatele analizei primare în termen de 48 de ore ”, a declarat compania într-un comunicat.

Germania, Franța, Italia și Spania sunt printre cei care au reluat utilizarea vaccinului AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare din Europa a declarat că ancheta inițială a posibilelor efecte secundare a concluzionat că este sigur și eficient, adăugând că beneficiile administrării vaccinului depășesc în continuare riscurile.

AstraZeneca a declarat luni că DSMB nu a găsit un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge asociat cu vaccinu.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (13/04/2021)

Desfasurare conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (13/04/2021)

Ziua Investitorului Bittnet - 15 Aprilie 2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (13/04/2021)

VAN la data de 31 martie 2021

ALTUR S.A. (ALT) (13/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA si AGEA din data de 27/28.04.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (13/04/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 06.04.2021 - 12.04.2021