Update articol:

Ernst&Young va plăti 100 de milioane de dolari în SUA, pentru închiderea unei investigaţii legate de fraude la examenele de contabilitate ale auditorilor; Cea mai mare amendă aplicată împotriva unui auditor (SEC)

Ernst & Young, una din firmele de audit din Big Four, va plăti 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA potrivit cărora auditorii săi au fraudat examenele de contabilitate pentru certificare publică (CPA) şi că a indus în eroare anchetatorii agenţiei, transmite Reuters.

Ernst&Young a recunoscut acuzaţiile şi a fost de acord să plătească ceea ce SEC a spus că este cea mai mare amendă aplicată împotriva unui auditor.

”EY recunoaşte constatările stabilite de SEC”, a declarat Brendan Mullin, directorul de relaţii cu mass-media al EY, adăugând că răspunsul companiei a fost ”minuţios, extins şi eficient”. „La EY, nimic nu este mai important decât integritatea și etica noastră.”

CPA este calificarea cheie pentru contabilii din Statele Unite.

EY a fost, de asemenea, de acord să „ia măsuri de remediere ample pentru a rezolva problemele etice ale companiei”, a spus SEC.

Autoritatea de reglementare de pe Wall Street a constatat că 49 de profesionişti EY ”au obţinut sau au distribuit” chei de răspuns la examenele de licenţă CPA, în timp ce alţi sute au trişat pentru a finaliza componentele de formare profesională continuă referitoare la etica CPA.

”Această acţiune implică încălcări ale încrederii de către supraveghetorii… însărcinaţi să auditeze multe dintre companiile publice ale naţiunii noastre. Este pur şi simplu revoltător faptul că tocmai profesioniştii responsabili de surprinderea înşelăciunii de către clienţi au înşelat la examenele de etică”, a declarat Gurbir Grewal, directorul de aplicare al SEC, într-un comunicat.

„Și este la fel de șocant că Ernst & Young ne-a împiedicat în investigarea acestei abateri”, a adăugat Grewal.

EY a transmis SEC că nu a avut probleme cu frauda atunci când, de fapt, firma a fost informată de o posibilă fraudă la un examen de etică CPA, de către un membru al personalului, a spus SEC.

Agenţia a adăugat că EY a recunoscut că nu şi-a corectat afirmaţia chiar şi după ce o investigaţie internă a EY a confirmat că a existat fraudă şi chiar şi după ce avocaţii săi seniori au discutat problema cu conducerea superioară a firmei.

Ordinul SEC constată, de asemenea, că EY a încălcat o regulă a Consiliului de Supraveghere a Contabilității Companiei Publice (PCAOB) care impune companiei să mențină integritatea în prestarea unui serviciu profesional.

SEC a ordonat EY să aibă doi consultanți independenți pentru a ajuta la remedierea deficiențelor sale. Unul va revizui politicile și procedurile firmei referitoare la etică și integritate. Celălalt va examina comportamentul EY cu privire la eșecurile sale de dezvăluire, inclusiv dacă vreun angajat EY a contribuit la eșecul companiei în a-și corecta declarația înșelătoare, a spus SEC.

 

BVB | Știri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017(R) 05.05.2023_29.09.2023

CEC 2028 EURO (CECRO28E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25E) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023

CEC BANK SA (CECRO25) (29/09/2023)

Modificare calendar financiar 2023