Update articol:

Fed, așteptată să majoreze ratele dobânzilor cu jumătate de punct (CNBC)

jerome powell

Rezerva Federală (Fed) este de așteptat să majoreze rata dobânzii țintă cu jumătate de punct procentual miercuri, dar investitorii vor fi mai concentrați asupra semnalelor dacă ar putea deveni și mai agresivă cu viitoarele majorări ale ratelor dobânzilor, scrie CNBC.

Se așteaptă, de asemenea, ca Fed să anunțe începerea unui program de reducere a bilanțului său de aproximativ 9 trilioane de dolari cu 95 de miliarde de dolari pe lună, începând cu luna iunie. Creșterea cu 50 de puncte de bază ar duce intervalul țintă a ratei fondurilor federale la 0,75% până la 1%.

Comunicările băncii centrale de miercuri vor fi importante, având în vedere încetinirea unor date economice, în timp ce inflația este încă fierbinte. Creșterea economică s-a contractat cu 1,4% în primul trimestru, dar economiștii spun că a fost distorsionată de datele comerciale și se așteaptă ca produsul intern brut din trimestrul al doilea să revină.

„Ceea ce va interesa cu adevărat piața sunt perspectivele de creștere și în special posibilitatea de creșteri de 75 de puncte de bază”, a declarat Mark Cabana, strateg șef la Bank of America.

Economiștii JPMorgan au spus că există o șansă de 1 din 5 ca Fed să majoreze ratele cu 75 de puncte de bază în această săptămână, deși piața nu a luat în calcul această posibilitate.

Deși nu se așteaptă ca Fed să ofere multă claritate cu privire la ritmul de creșteri, Powell ar putea fi întrebat despre asta în timpul briefing-ului său.

„Nu va susține sau respinge ideea lui 75”, a spus Cabana. În schimb, este probabil ca Powell să urmeze scenariul de la ultima întâlnire, când Fed a majorat ratele cu un sfert de punct. Aceasta a fost prima creștere din 2018.

„Credem că va încerca să fie cât mai lipsit de angajamente posibil, asemănător cu  data trecută”, a spus Cabana.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/05/2022)

Schimbari intervenite in structura de management

ROMCARBON SA (ROCE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (17/05/2022)

Raport anual 2021 - format ESEF - (vers. limba engleza)

Erste Group Bank AG (EBS) (17/05/2022)

Notificare - detineri > 5%