Update articol:

Franţa: Preşedintele Emmanuel Macron prezintă planul de investiţii de 30 miliarde euro

Macron Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a prezentat marţi un plan de investiţii pe cinci ani, în valoare de 30 de miliarde de euro (25 de miliarde de dolari), menit să stimuleze inovarea şi liderii din industrie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Trebuie să purtăm lupta inovării şi industrializării în acelaşi timp. Avem nevoie de o ţară care produce mai mult”, a spus oficialul francez la o întâlnire cu un grup de antreprenori.

Vorbind cu şase luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Macron a declarat că strategia sa pe termen lung, numită “Franţa 2030”, va acorda un rol cheie micilor start-up-uri care construiesc viitorul industrial al Franţei, alături de giganţii consacraţi.

Dând ca exemplu deficitul de măşti faciale când a izbucnit pandemia de COVID-19, Macron a explicat că actuala criză a arătat, pe de o parte, a reală vulnerabilitate pentru toţi, şi, pe de altă parte, cât de crucială este inovarea şi producţia industrială aproape de casă.

“Trebuie să refacem cadrul pentru independenţa productivă a Franţei şi Europei”, a declarat şeful statului francez.

Suma de 30 de miliarde de euro vine în plus faţă de cele 100 de miliarde de euro din planul de redresare anunţat anul trecut pentru a ajuta Franţa să depăşească efectele pandemiei. O mare parte din bani este destinată promovării politicilor energetice verzi.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions