Update articol:

Instagram vrea să ofere părinţilor mai multe instrumente pentru a monitoriza conturile copiilor

instagram

Instagram a anunţat marţi adăugarea de noi funcţii la instrumentul său de control parental pentru a le permite părinţilor sau reprezentanţilor legali să monitorizeze mai direct activităţile copiilor lor minori, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Părinţii şi tutorii vor avea de acum posibilitatea de a trimite invitaţii adolescenţilor prin care le propune să le monitorizeze contul. Aceştia din urmă vor trebui să accepte solicitarea de a activa acest nou instrument.

Doar copiii aveau până acum posibilitatea de a iniţia controlul parental, această opţiune fiind disponibilă din martie în Statele Unite.

“Este esenţial pentru noi să dezvoltăm instrumente care respectă dreptul la intimitate şi autonomie al tinerilor, implicând în acelaşi timp părinţii în această experienţă”, a declarat Clotilde Briend, şefa programelor de afaceri publice ale Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) în Franţa.

Cu noul dispozitiv, părinţii vor putea limita timpul de ecran prin stabilirea unor limite zilnice de utilizare a aplicaţiei (de la 15 minute la 2 ore) sau prin programarea de pauze.

De asemenea, tinerii vor putea raporta părinţilor sau reprezentanţilor lor legali dacă întâlnesc conţinut care nu respectă regulile Instagram (incitare la ură sau la violenţă, nuditate etc.).

Părinţii şi tutorii vor avea în sfârşit acces la lista de contacte Instagram a copiilor lor, fie că este vorba de urmăritorii lor sau de persoanele pe care le urmăresc.

Aceste funcţii vor fi disponibile până la sfârşitul lunii iunie în Franţa, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Japonia, Canada şi Australia, precum şi în SUA, înainte de a fi lansate în restul lumii până la sfârşitul anului.

BVB | Știri BVB

ANTIBIOTICE S.A. (ATB) (11/08/2022)

Convocare AGA O & E 15.09.2022

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S 1 2022 si detalii videoconferinta

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (11/08/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 29 iulie - 10 august 2022

BRK Argint Turbo Short 20.8 (BKSLVTS5) (11/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 11 si 12 August 2022