Update articol:

Interpreţi afgani convocaţi de talibani în faţa instanţei (media)

afganistan

Interpreţi afgani care au lucrat pentru Olanda au primit scrisori de la talibani prin care îi îndeamnă să se prezinte în faţa unei instanţe şi le ameninţă familiile, a raportat vineri televiziunea de stat olandeză NOS, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Interpreţii se ascund, dar membrii familiei ar putea fi traşi la răspundere pentru acţiunile acestora dacă ei nu vor apărea la tribunal şi “vor fi pedepsiţi sever pentru a da o lecţie altor trădători”, potrivit uneia dintre scrisori, arătată de NOS.

Postul de televiziune a adăugat că destinatarul scrisorii, care a lucrat pentru misiunea Europol în Afganistan, este suspectat că a lucrat ca interpret pentru străini şi că a primit “banii lor dezonoranţi şi interzişi”.

“Ne vom răzbuna. Dacă nu reuşim să te prindem, vom rezolva asta cu rudele tale”, a spus o altă scrisoare, acuzând interpretul că este responsabil pentru moartea unor luptători talibani.

Totul indică faptul că scrisorile, purtând ştampile oficiale, au fost într-adevăr trimise de talibani, a afirmat NOS, precizând că este aproape imposibil de verificat pe lângă talibani.

Televiziunea a indicat că este în contact cu mai mult de zece interpreţi şi persoane care au lucrat pentru Olanda şi a afirmat că situaţia lor devine din ce în ce mai dramatică.

Talibanii i-au îndemnat în iunie pe interpreţii afgani ai forţelor internaţionale “să se pocăiască”, dar să rămână în Afganistan după plecarea trupelor occidentale, susţinând că aceşti afgani “nu vor fi în pericol din partea lor”.

Imediat după preluarea puterii, talibanii au declarat o amnistie generală pentru toţi responsabilii guvernamentali şi militari afgani.

Dar, în pofida promisiunii insurgenţilor de a nu se răzbuna pe adversarii lor, un raport confidenţial al ONU afirmă că ei îi vânează pe cei care au lucrat cu forţele străine. 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions