Update articol:

Investitorul miliardar Charlie Munger spune că și-ar dori ca criptomonedele să nu fi fost „inventate niciodată” și admiră China pentru că le-a interzis

Investitorul miliardar Charlie Munger, vicepreşedintele gigantului american Berkshire Hathaway, condus de celebrul investitor Warren Buffett, nu este un fan al criptomonedelor, potrivit CNBC .

„Mi-aș fi dorit să nu fi fost inventate niciodată”, a spus Munger la conferința Sohn de la Sydney vineri, potrivit The Australian Financial Review. „Îi admir pe chinezi, cred că au luat decizia corectă, când pur și simplu le-a interzis”, a adăugat Munger.

Anul acesta, interesul pentru activele digitale a crescut, piața criptomonedelor depășind pentru scurt timp valoarea de piață de 3 trilioane de dolari în noiembrie, iar monedele de top, cum ar fi bitcoin, atingând maxime record.

Aceasta nu este o poziție nouă pentru vicepreședintele Berkshire Hathaway, în vârstă de 97 de ani. În mai, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la adunarea anuală a acționarilor Berkshire, Munger a spus că antipatia lui pentru bitcoin a crescut pe fondul pandemiei de Covid-19.

„Desigur că urăsc succesul bitcoin”, a spus el. „Nu accept o monedă atât de utilă pentru răpitori, infractori și așa mai departe (…) Vorbim de miliarde de dolari pentru un nou produs financiar inventat din aer.”

„Cred că ar trebui să spun cu modestie că întreaga dezvoltare este dezgustătoare și contrară intereselor civilizației”, a adăugat Munger.

Desigur, susținătorii bitcoin nu sunt de acord cu Munger. Ei cred că bitcoin este un depozit de valoare care poate fi folosit pentru a se proteja împotriva inflației.

Dar Munger a criticat constant bitcoinul pentru volatilitatea sa extremă.

„Este într-adevăr un fel de înlocuitor artificial pentru aur. Și din moment ce nu cumpăr niciodată aur, nu cumpăr niciodată bitcoin”, a spus Munger la adunarea anuală a acționarilor pentru Daily Journal din februarie.

Bitcoin se tranzacționează în prezent la aproximativ 56.085 USD, conform Coin Metrics, cu o valoare de piață de peste 1 trilion USD.

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) Semestrul II-2021

MedLife S.A. (M) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/01/2022)

Autorizare Fondul Proprietatea in calitate de Fond de Investitii Alternative

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/01/2022)

Convocare AGEA pentru data de 21 martie 2022

VRANCART SA (VNC) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2021