Update articol:
Summitul AAF - Ediția a doua

Jan Pricop: AAF lansează campania Economisește inteligent; Vom încerca să explicăm faptul că o investiție se construiește pas cu pas, nu înseamnă o singură lovitură

Economisește Inteligent este un demers pe care Asociația Administratorilor de Fonduri din România îl lansează pentru a ajuta publicul larg să înțeleagă conceptul de fond de investiții, a spus, azi, Jan Pricop, director executiv al Asociatiei Administratorilor de Fonduri, la Summitul Administratorilor de Fonduri din Romania.

El a precizat: „Ne propunem ca, timp de trei luni de zile, să explicăm, cu ajutorul profesioniștilor din industrie, care sunt instrumentele cu care operează fondurile de investiții.

Ne propunem să explicăm diferența dintre economisire și investiție, diferența dintre a pune bani deoparte și a spori banii pe care îi economisești.

Cu siguranță, numărul românilor interesați să pună bani deoparte gândindu-se la viitor crește constant. Cu siguranță, mulți se întreabă cum va arăta viitorul lor financiar peste 20 de ani”.

O analiza efectuata pentru a evalua nivelul de educatie financiara din tarile vizate arata ca Romania este situata pe penultimul loc din cele 26 la egalitate cu Columbia, o tara sud-americana, potrivit unui studiu lansat la mijlocul anului, realizat de OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) impreuna cu INTERNATIONAL NETWORK FOR FINANCIAL EDUCATION.

Desi Romania se afla pe penultimul loc, romanii cred despre ei ca au un nivel de cunostinte mult mai mare in raport cu cei din tari situate mai bine in clasamentul rezultat in urma cercetarii, a mentionat  Jan Pricop.

Acesta a spus: „Prin proiectul ”Economisește inteligent”, noi Asociația Administratorilor de Fonduri ne propunem să prezentăm publicului o alternativă la soluțiile clasice de investiții pe care deja le cunosc. (…) Am pornit la drum, plecând de la întrebări simple pe care și le adresează o persoană interesată să pună la treabă economiile pe care le are sau își propune să le facă în următorii 5, 10 sau 20 de ani.

Vom explica într-o manieră cât mai facilă ce înseamnă bunăstare financiară și cum poți beneficia de ea apelând și la investiția prin fonduri.

Vom vorbi despre ce înseamnă un fond de investiții și cum funcționează, ce este un administrator de fonduri și cât de sigură și cât de reglementată este această industrie.

Vom vorbi despre riscuri, despre temerile românilor când vine vorba despre bani și cum se întâmplă în alte state. Vom prezenta comportamente investiționale prezente în alte culturi.

Vom încerca să răspundem și la întrebarea  ”De la ce vârstă să începi să investești și în ce? Sau cu ce să începi?

Colegii mei vor explica și faptul că, deși poate părea paradoxal, economisire inteligentă nu presupune mulți bani ci în primul rând puțină disciplină.

Vom vorbi despre apetitul de risc al românilor, cât de mare sau cât de mic este acesta, cum îți dai seama în ce categorie ești și cum îți poți construi un portofoliu de investiții potrivit obiectivelor tale și toleranței la risc.

Bursa de Valori, instrumentele listate și legătura dintre Bursă și fondurile de investiții vor fi de asemenea subiecte pe care le vom aborda.

Vom încerca să explicăm faptul că o investiție se construiește pas cu pas, nu înseamnă o singură încercare/lovitură.

Vom încerca să explicăm ce înseamnă să investești cu înțelepciune.”

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (28/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - septembrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/10/2020)

Litigiu dosar nr. 6001/63/2019*

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/10/2020)

Incetarea mandatului unui membru provizoriu al Directoratului

BRK Dow Turbo Long 26950 (BKDOWTLA6) (28/10/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 si 30 Octombrie 2020