Update articol:

Lavrov: Rusia face totul pentru a se asigura că centrala nucleară Zaporojie poate funcţiona în siguranţă

Serghei Lavrov/ Sursa foto: en.kremlin.ru Serghei Lavrov/ Sursa foto: en.kremlin.ru

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat joi că Rusia face totul pentru a se asigura că centrala nucleară ucraineană Zaporojie poate funcţiona în siguranţă şi că inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) îşi pot îndeplini atribuţiile, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

”Facem totul pentru a ne asigura că această centrală este sigură, că funcţionează în siguranţă. Şi că misiunea de acolo îşi îndeplineşte toate planurile”, a afirmat Lavrov la un eveniment desfăşurat la Moscova.

Totodată, Ministerul Apărării rus a transmis joi că situaţia de la centrală ”este dificilă, dar rămâne sub control deplin”, după ce au apărut informaţii cu privire la desfăşurarea unor lupte în Enerhodar, oraş aflat în apropierea centralei.

Într-o declaraţie pe aplicaţia Telegram, Ministerul Apărării rus a susţinut că este în continuare pregătit să garanteze siguranţa delegaţiei AIEA la centrală, în pofida a ceea ce instituţia rusă a calificat drept ”eforturile Kievului” de a perturba vizita.

Anterior, Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat centrala în încercarea de a zădărnici vizita inspectorilor AIEA.

Totodată, un oficial instalat de ruşi în oraşul Enerhodar, Aleksandr Volga, a declarat pentru agenţia de presă rusă de stat TASS că urbea nu avea joi curent electric, dar că nu există niciun motiv ca vizita planificată a inspectorilor AIEA să nu aibă loc.

Centrala nucleară Zaporojie a fost capturată de forţele invadatoare ruse în martie. Centrala se află în apropierea liniilor frontului şi a fost ţinta a numeroase atacuri în ultimele săptămâni, sporind temerile cu privire la un dezastru nuclear, notează Reuters, care adaugă că ambele tabere – Rusia şi Ucraina – s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

BRK Dow Turbo Long 29850 (BKDOWTLB4) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022

EUR/USD TURBO LONG 10/0.9510/0.9560 (EBEUSDTL25) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 septembrie - 23 septembrie 2022