Update articol:

Ludovic Orban: Cîțu, propunerea pentru funcția de prim-ministru (vezi impartirea portofoliilor)

Sursa foto: Facebook

Florin Cîțu este candidatul la funcția de premier susținut de PNL, USR Plus, UDMR, a declarat acum câteva minute preşedintele PNL Ludovic Orban.

Acesta a spus: “Așa cum ne-am angajat după ce românii au votat, să formăm o coaliție de centru-dreapta, azi cele trei formațiuni au ajuns la o înțelegere privind structura și constituirea guvernului. Președintele Senatului va fi de la USR PLUS, președintele Camerei Deputaţilor  de la PNL. Am decis portofoliile din guvern – 2 vicepremieri, 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanți PNL, 6 – USR, 3- UDMR”.

Dan Barna, copreşedintele USR Plus a spus: “Ziua de azi e un pas important pentru o coaliție stabilă. Au fost discuții, am găsit cea mai bună soluție pentru majoritate parlamentară și un guvern care să aibă echilibru. USR va avea  Ministerul Justiției, Transporturi, Fonduri Europene, Sanatate, Cercetare, Inovare şi Digitalizare, Ministerul Economiei (turism și mediu de afaceri)”.

PNL va avea Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul de Finanţe, Ministerul Educatiei, Ministerul de Interne, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii şi Ministerul Muncii.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a spus: “Sunt convins că în următorii ani vom reuși să avem locuri de muncă în siguranță, să investim în sănătate și educație. Vom avea conducerea ministerelor Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Mediului și Ministerul Sporturilor și Tineretului”.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii