Update articol:

MAE salută numirea lui Cristian Tudor în calitate de şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Statul Qatar

mae ministerul afacerilor externe

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, privind numirea diplomatului român Cristian Tudor ca şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Qatar.

Cristian Tudor a fost până în prezent şef al Delegaţiei UE în Kuweit, poziție pe care a ocupat-o din anul 2019. Numirea într-o nouă poziţie, ca primul șef al nou deschisei Delegaţii UE la Doha, reconfirmă nivelul înalt de profesionalism dovedit de diplomatul român pe tot parcursul carierei sale.

Cu acest prilej, ministrul Bogdan Aurescu a declarat: „Numirea ambasadorului român Cristian Tudor reprezintă o nouă recunoaştere, la nivel european, a expertizei diplomației române în ceea ce privește regiunea Golfului, cât și o confirmare a calităților profesionale ale colegului nostru. Îi urez mult succes în realizarea obiectivelor importante pe care Uniunea Europeană și le-a propus în relațiile cu Qatar și, în general, cu statele din regiune și îl asigur de sprijinul MAE român în acest sens”.

Selectarea unui diplomat român pentru această nouă funcție importantă la nivelul reprezentării externe a UE este o decizie care reconfirmă cunoașterea aprofundată, nuanțată și multidimensională a lumii arabe și a dinamicilor complexe specifice acesteia la nivelul diplomaților români care au gestionat și gestionează în prezent problematica regională.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile privind promovarea candidaturilor diplomaților români în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, în scopul asigurării unei prezențe active în cadrul diplomaţiei europene, pe măsura expertizei importante pe care aceștia o deţin în arii geografice diverse.

Alți doi diplomati români ocupă în prezent poziții de șef de Delegație UE: Oana Cristina Popa în Muntenegru şi Dan Stonescu în Siria.

Diplomat de carieră cu o bogată experiență pe spațiul Orientului Mijlociu, Cristian Tudor are rangul diplomatic de ambasador și este vorbitor fluent de limbă arabă. În perioada 2008-2012 a fost prim-colaborator al ambasadorului României în Siria, iar în perioada 2014-2015 a ocupat funcția de director al Direcției Orientul Mijlociu și Africa din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, în perioada 2015-2019 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statul Qatar. Din 2019 până în 2022 a ocupat funcţia de şef al Delegaţiei UE în Kuweit.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

BRK Dow Turbo Long 29850 (BKDOWTLB4) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022

EUR/USD TURBO LONG 10/0.9510/0.9560 (EBEUSDTL25) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 septembrie - 23 septembrie 2022