Update articol:

Managementul Teraplast vrea să facă disponibilizări, care ar viza circa 8,9% din forță de muncă totală

Managementul Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, vrea să efectueze schimbări în structura de personal la nivelul companiei TeraPlast, începând cu luna mai 2020, în urma votului favorabil al tuturor membrilor Consiliului de Administrație într-o şedinţă care a avut loc ieri,  potrivit informaţiilor transmise de companie.

Evoluția răspândirii pandemiei Covid-19 a determinat nevoia întocmirii, de către Comisia de Analiză a Grupului, a unui set de planuri de acțiune în baza a 10 scenarii care presupun reducerea graduală a costurilor în funcție de evoluția crizei sanitare.

Obiectivele acestor scenarii sunt continuitatea afacerilor și alinierea costurilor la volumele de business.

În T1 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 208,9 milioane de lei, în linie cu nivelul bugetat și în creștere cu 20% față de T1 din 2019.

Compania susţine: “Creșterile au fost susținute în principal de performanțele înregistrate de TeraPlast și TeraSteel Serbia. În aceeași perioada, Wetterbest și TeraGlass au înregistrat costuri adiționale ridicate, cauzate de aducerea în parametri funcționali a investițiilor din 2019 și de dimensionarea structurii de personal atât în vederea alinierii la necesarul noilor capacități de producție, cât și pentru susținerea creșterilor bugetate pentru 2020. Ambele companii au implementat măsuri de reducere temporară a costurilor cu personalul (program de muncă redus, șomaj tehnic) odată cu criza generată de răspândirea Covid-19”.

În urma evoluției cererii din luna aprilie și a evaluării perspectivelor de evoluție a acesteia în următoarea perioadă, Comisia de Analiză a înaintat un nou set de măsuri pentru alinierea costurilor cu personalul la noile volume de business. Acestea includ și analiza unui plan de disponibilizări în cadrul companiei TeraPlast, care vizează circa 8,9% din forță de muncă totală.

„Prin măsurile de reducere a costurilor vizăm toate zonele de activitate, inclusiv cele cu personalul, pentru a echilibra și eficientiza raportul între costurile fixe și evoluția cererii în funcție de specificul fiecărei companii. Din păcate, această înseamnă inclusiv analizarea și implementarea unui plan de disponibilizări. Doar acționând proactiv la toate nivelurile putem răspunde presiunii economice actuale și asigurăm sustenabilitatea în ceea ce privește businessul. Măsurile pe care le luăm se fac cu respectarea prevederilor legale, în urmă consultărilor cu Sindicatul. Angajamentul față de comunitate și actionarii noștri este de a gestiona optim atât creșterea și dezvoltarea afacerilor, cât și crizele, pentru a maximiza valoarea companiei și aportul adus comunității pe termen lung. Trebuie să ieșim din criza actuală întăriți și cu o situație economică care să ne permită să recuperăm în viitor locurile de muncă disponibilizate acum”, a declarat Alexandru Stânean, director general al Grupului TeraPlast.

Management-ul Grupului TeraPlast va începe consultările cu sindicatul pe tema planului de disponibilizări și, totodată, va notifica Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, în acord cu decizia Consiliului de Administrație de aprobare a demarării acestor proceduri, din data de 11 mai 2020. Reprezentanții Grupului vor reveni cu decizia finală pe această temă în acord cu reglementările în vigoare cărora se supune.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022