Update articol:

Medicul Valeriu Gheorghiţă: Efectele adverse ale vaccinului sunt de intensitate medie – durere la locul de administrare, roșeață, tumefacție, posibilă ușoară febră, dureri de cap, articulare sau musculare

Dr. Gheorghiţă

Efectele adverse ale vaccinului sunt de intensitate  ușoară medie, în primul rând locală – durere și disconfort la locul de administrare, în anumite cazuri roșeață, tumefacție, dar pot să fie înregistrate și reacții adverse generale – posibilă ușoară febră, dureri de cap, articulare sau musculare, a declarat șeful campaniei de vaccinare în masă a populaţiei, medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a mai spus că au fost înregistrate reacții majore doar la persoane cu istoric alergic precum alergii anafilactice.

„Răspunsul imun începe să apară la circa 14 zile de la prima doză, însă beneficiile maxime se obțin la circa 7 zile după a doua doză administrată”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Cunoaștem profilul de siguranță al acestui tip de vaccin, este un lucru extraordinar că acest vaccin a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, îndeplinind toate criteriile de siguranță, de calitate și de eficacitate, ceea ce ne permite să demarăm în condiții absolut normale campania de vaccinare, a mai spus medicul Gheorghiță.

Legat de decizia privind vaccinarea a oamenilor, Gheorghiţă a anunțat că “oamenii pot decide în cunoştinţă de cauza ce vor sa facă”: “Se estimează pe baza datelor medicale că răspunsul imun va fi de o durată mai mare. La acest moment datele sunt dinamice. Ne adaptăm la toate datele științifice. În Anglia s-a ajuns la 1 milion de persoane vaccinate fără a exista efecte adverse majore”.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (05/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 05-30.07.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (05/08/2021)

Modificare Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (05/08/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 27 Iulie - 05 August 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (05/08/2021)

Prelungire durata contract mandat director operatiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (05/08/2021)

Incheiere plasament privat obligatiuni BRK Financial Group