Update articol:

Mercedes-Benz dezminte că ar analiza vânzarea diviziei de camionete

Mercedes

Mercedes-Benz a dezminţit informaţiile apărute în presa germană conform cărora acesta ar evalua vânzarea diviziei de camionete, în condiţiile în care producătorul auto anunţase că va prioritiza vânzările de maşini premium şi vehicule electrice în 2022, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Săptămânalul Manager Magazin informase, citând surse din Consiliul de supervizare, că o posibilă vânzare a diviziei de camionete – anterior văzută ca esenţială – este discutată ca o măsură de ultimă instanţă.

“Aceasta este o pură speculaţie pe care o dezminţim în mod expres”, a precizat un purtător de cuvânt al grupului german.

În mai, Mercedes-Benz anunţase că se va concentra pe segmentul de lux şi va reduce unele modele “entry-level” cu marje de profit mai reduse, ca parte a planului de aloca 75% din investiţii spre maşinile premium şi cel mai bine vândut segment: modelele C-Class şi E-Class.

În 2021, divizia Mercedes-Benz Cars & Vans a realizat un profit ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) de 13,9 miliarde de euro, de la 6,8 miliarde de euro în anul precedent, deşi vânzările au scăzut cu 5%.

Câştigurile au fost stimulate de vânzările de maşini premium şi vehicule electrice, care au crescut semnificativ faţă de 2020. Astfel, în 2021, vânzările de maşini premium au crescut cu 30%, iar cele de vehicule electrice cu 64%.

“Ne concentrăm pe eficienţa costurilor şi gestionarea lanţului de aprovizionare, iar priorităţile noastre sunt accelerarea ofensivei electrice, a planurilor privind maşinile autonome şi axarea pe afacerea noastră de maşini de lux”, a afirmat recent directorul general Ola Kaellenius.

Pentru acest an, Mercedes-Benz estimează o creştere uşoară a veniturilor, comparativ cu 2021, în urma atenuării perturbărilor din lanţul de aprovizionare, dar a avertizat că este prea devreme să previzioneze când se va încheia deficitul global de semiconductori.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)