Update articol:

Ministrul Cătălin Drulă: “Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacității lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile”

Sursa foto: Facebook

Ministrul Cătălin Drulă a convocat duminică, 10 ianuarie 2021,  directorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru a evalua măsurile necesare pe care le iau cei responsabili în zonele afectate de înrăutățirea condițiilor meteorologice, dar mai ales situația din teren, având în vedere atenționarea emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

În comunicat se precizează: “Responsabilii din fiecare domeniu au prezentat măsurile dispuse, precum și stocurile de materiale, personalul mobilizat și utilajele disponibile.

Astfel, în cazul CNAIR, în zonele care au intrat sub atenționarea meteorologică reprezentanții DRDP București, DRDP Craiova, DRDP Timișoara, DRDP Brașov au precizat că sunt asigurate următoarele:

Număr utilaje proprii/prestatori – 831

Tone sare – 112.211
Tone nisip – 16.383
Clorură – 1605,25 tone

În ceea ce privește CFR Infrastructură, comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF București, Craiova și Timișoara sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile.

Dispeceratele vor funcţiona în dispozitive complete, regionalele de cale ferată din sudul țării fiind dotate cu utilaje de intervenţie, cu care se va acționa dacă situația  o impune.

De asemenea, personalul feroviar va acţiona, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale de intervenţie, astfel:

  • 587 salariaţi
  • 10 pluguri pentru deszăpezire
  • 5700 parazăpezi montate

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul național, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariției unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, dar și acordarea de asistență. Totodată sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători și personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului pe aeroporturile din țară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenție și stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) și solide (364.375 kg).

Totodată, în prezent sunt pregătite pentru intervenție utilajele necesare pentru spargerea gheții de pe Dunăre în cazul în care temperaturile scad sub limita înghețului.

Ministrul Cătălin Drulă a subliniat că, în aceste situații, toți cei angrenați în asigurarea desfășurării traficului în condiții de iarnă trebuie să acționeze profesionist și eficient pentru ca toți călătorii să ajungă la destinație în siguranță”.

”Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacității lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile. Nimeni nu poate să vină acum la mine și să îmi spună că au probleme la contractele privind deszapezirea, că nu au stocuri sau că nu sunt în stare să își organizeze personalul”, a avertizat ministrul.

Pentru că informarea rapidă a publicului este prioritară în astfel de condiții, ministrul a cerut ca instituțiile din cadrul Comandamentului Central de Iarnă să comunice permanent cu presa „orice aspect ce ține de desfășurarea călătoriilor în siguranță”.

Având în vedere criza sanitară reprezentată de epidemia COVID-19 în România „nu ne permitem ca echipajele de urgență să fie întârziate în intervențiile lor”, a concluzionat ministrul Cătălin Drulă.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021