Update articol:
Eveniment online The Power Table

Mircea Iliescu, BVBescu.ro: “Riscul unei reînchideri totale sau parțiale a economiei îi va face pe investitori să caute un punct de sprijin în raportările financiare la 9 luni”

Riscul unei reînchideri totale sau parțiale a economiei îi va face pe investitori să caute un punct de sprijin în raportările financiare la 9 luni, potrivit lui Mircea Iliescu, Trainer și Analist financiar, realizator al site-ului BVBescu.ro.

Pe 17 noiembrie 2020, are loc a patra editie a evenimentului “The Power Table – Cum arată rezultatele pe trimestrul III 2020 și cum investim”.

Realizatorul evenimentului ne-a transmis: “În luna august, investitorii s-au temut că rezultatele financiare pe primul semestru vor fi foarte proaste, ca urmare a lockdown-ului din perioada martie-mai. Raportările fiind mai bune decât se spera, au dat pieței o gură de oxigen, care s-a materializat în creșteri, la jumătatea lunii septembrie, de aproximativ 10% pe indicii BET și BET-TR.

Investitorii sunt însă precauți, considerând că revenirea Piețelor de capital – în special a celor externe – a fost în mare parte irațională, mai degrabă ținând cont de promisiunile Băncilor Centrale și ale politicienilor, decât de evoluția pandemiei.

Evoluția numărului de îmbolnăviri îi face acum pe investitori să anticipeze o reintroducere a carantinei totale, atât în România, cât și în alte țări din Europa. Riscul unei reînchideri totale sau parțiale a economiei îi va face pe investitori să caute un punct de sprijin în raportările financiare la 9 luni. Acest sentiment va fi cu siguranță coroborat, în perioada următoare, cu volatilitatea pe care o vor genera alegerile din SUA și tensiunile politice din România.

În prima jumătate a lunii noiembrie, companiile listate la Bursa de Valori București vor publică rezultatele financiare la 9 luni. Acesta este momentul în care vom putea estima care ar putea fi valoarea dividendului potențial pentru fiecare dintre companiile din portofoliu. Ne-am obișnuit deja să vedem companii listate care oferă dividende anuale cu randament de 2 cifre. Companiile listate pe Piața principala la BVB, precum Nuclearelectrica S.A., Romgaz S.A., Turbomecania S.A. sau Teraplast S.A., dar și societăți de pe AeRO, precum Transilvania Broker, Life is Hard sau Norofert și-au răsplătit investitorii cu acțiuni gratuite sau dividende generoase.

În ciuda știrilor legate de pandemia de Covid-19, raportările la T3 ar putea influența planurile investitorilor. Astfel, aceștia ar putea alege să își crească expunerea în companiile care ar putea oferi, la începutul anului 2021, randamente ridicate ale dividendelor.

Având în vedere evoluția economiei românești în T3, per ansamblul ei, sunt șanse importante ca raportările la 9 luni să fie bune. Companiile listate la Bursa de Valori București s-au dovedit a fi reziliente în T2 – un trimestru foarte complicat din punct de vedere economic -, având în vedere că jumătate dintre cele 3 luni au stat sub semnul lockdown-ului. În mod normal, trimestrul al 3-lea din 2020 ar trebui să aducă date mai bune, având în vedere că societățile listate nu au întâmpinat probleme majore legate de apariția unor focare sau de natură a le limita capacitatea de producție.

De altfel, un prim exemplu avem deja – Teraplast S.A. a deschis sezonul de raportări financiare, publicând cifre bune și foarte bune: o creștere cu 14% a cifrei de afaceri, la 9 luni, raportată la perioada similară din 2019, și un profit aproape dublu – 60,28 milioane lei -, +78,50% comparativ cu 9M2019″.

Care sunt subiectele abordate la cea de-a 4-a ediție  The Power Table – Cum arată rezultatele financiare și cum investim

În cadrul evenimentului, Ștefan Musgociu, Specialist Business Development și Marketing la Bursă de Valori București va vorbi despre ultimele noutăți legate de listari la BVB și despre stadiul în care se află implementarea Contrapartii Centrale.

Antonio Oroian – Broker la SSIF Goldring S.A. va vorbi despre modul în care vor fi influențate Piețele de capital internaționale de rezultatul alegerilor din SUA. Totodată, va arata și cum ar putea evolua Piața din România, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

Lucian Bratu – IR Specialist Bittnet System S.A., va discuta despre participațiile pe care compania dorește să le achiziționeze în mai multe companii din zona IT și majorarea de capital social prin acțiuni preferențiale – subiecte care sunt pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor din dată de 26 noiembrie 2020.

Ca de obicei, Mircea Iliescu – Trainer și Financial Advisor la BVBescu.ro va oferi o prezentarea detaliată a rezultatelor financiare publicate de cele mai importante companii listate la Bursa de Valori București.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, SSIF Goldring S.A., Dendrio (pentru partea de logistică), Financial Intelligence Finzoom și Invest Energy (Parteneri media).

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesită înscriere și confirmare din partea organizatorilor. Nu uitați, înscrierile au început deja, iar locurile sunt limitate!

BVBStiri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (26/11/2020)

Vega Ploiesti, 115 ani de performanta in industria de rafinare

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA