Update: Prețul final în oferta TTS este de 19,2 lei/acțiune, potrivit unui anunț transmis BVB.
De asemenea, un alt raport arată că acționarii au realocat 5% din tranșa investitorilor instituționali pentru cea de retail. Indicele de alocare pentru tranșa de retail cu alocare pro rata este 0.0726686269.
—-
Tranșa de retail cu alocare pro-rata în cadrul ofertei publice Transport Trade Services (TTS) a fost suprasubscrisă de 27,5 ori, potrivit brokerilor. Pentru investitorii mici, oferta s-a închis azi, la ora 12:00, însă brokerii au transmis ordinele primite până la ora 18.00.
Pe transa cu alocare pro-rata (750.000 actiuni), in jurul orei 18.00, subscrierea era de 20.642.145 actiuni, indicele de alocare rezultat fiind de 0.036334.
Antonio Oroian, broker Goldring, ne-a declarat: “O nouă ofertă care arată interesul foarte ridicat al investitorilor pentru noi companii care vin pe bursă. TTS este o companie solidă, de tip value, o văd ca pe o acțiune de portofoliu și nu cred că trebuie să ne așteptăm la creșteri spectaculoase ale prețului acțiunilor. E bine că vin noi companii pe bursă, mai ales companii de un asemenea calibru, pentru că s-a văzut că în ultimii ani nu am prea avut parte de IPO-uri. Este nevoie ca, pe lângă companii antreprenoriale, care au făcut pasul pe bursă în ultima perioadă, să vină și companii mari, cu vechime, astfel încât să se poată oferi oportunități pentru fiecare tip de investitori. Totuși, acest IPO a afectat și lichiditatea din piață. Probabil mulți investitori au lichidat poziții pentru a participa la acest plasament iar fondurile le-au fost practic blocate pe perioada derulării ofertei.”
Petru Ștefănuț, CEO-ul TTS, ne-a declarat, într-un interviu recent, că a fost o surpriză foarte mare ceea ce s-a întâmplat, pe tranșa de retail cu alocare garantată: “Nu am bănuit această forță uriașă a pieței de capital. Total peste așteptări.”
Oferta publică Transport Trade Services (TTS) s-a derulat în perioada 24 mai – 4 iunie, subscrierile putând fi făcute în intervalul de preț 19-21 lei/titlu, potrivit prospectului transmis Bursei de Valori București, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Compania oferă maxim 15 milioane de acțiuni (50%).
În prezent, TTS (Grup) este cel mai puternic furnizor de servicii logistice integrate de pe Dunăre: deține o puternică flotă de macarale plutitoare, silozuri și platforme în porturi precum și cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din 466 de vase cu o capacitate totală de 768 mii tone. Activitatea sa include expediția de mărfuri, transportul fluvial, operațiuni portuare, precum și alte activități conexe și auxiliare și acoperă peste 100 de porturi și terminale portuare de la Dunăre și Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main.
În 2020, TTS (Grup) a înregistrat o cifră de afaceri de 520 mil RON, EBITDA de 114 milioane RON și un profit net de 44 milioane RON, și-a menținut profitabilitatea și a crescut eficiența prin restructurare și modernizare. TTS (Grup) a fost responsabil în 2020 pentru aproximativ 30% din traficul de pe Dunăre din perspectiva volumelor transportate, a capacității și dimensiunii flotei proprii, poziționându-se ca cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre.
Anterior ofertei, acțiunile TTS erau deținute de 14 persoane fizice. Echipa de management și fondatorul dețin împreună 67,57% din acțiunile totale.
Potrivit prospectului, un procent de până la 15% din acțiunile oferite va fi oferit investitorilor de retail, în două subtranșe. Sub-Tranșa A, reprezentând 10% din totalul ofertei, respectiv un număr total de 1.500.000 de acțiuni oferite, cu o alocare de tipul primul venit, primul servit. În cadrul acestei Sub-Tranșe un investitor putea subscrie minim 240 acțiuni și maximum 7.500 de acțiuni.
Sub-Tranșa B, va avea o alocare de tip pro-rata, reprezentând 5% din totalul ofertei, respectiv 750.000 de acțiuni oferite. Un investitor va putea subscrie în Sub-Tranșa B un număr de minim 240 acțiuni.
Pentru tranșa investitorilor instituționali sunt oferite 12.750.000 de acțiuni.
Dimensiunea finală a fiecărei Tranșe a Ofertei va fi stabilită de către acționarii vânzători pe baza volumului și prețului subscrierilor primite de la investitori și în urma recomadărilor Intermediarului.