Update articol:

ONU: Premierul pakistanez critică islamofobia şi săptămânalul Charlie Hebdo

UN Photo/Rick Bajornas Prime Minister Imran Khan (on screen) of Pakistan addresses the general debate of the General Assembly’s seventy-fifth session.

Premierul pakistanez Imran Khan a cerut vineri în faţa Adunării Generale a ONU ca islamofobia să fie combătută şi a criticat săptămânalul francez Charlie Hebdo într-un discurs înregistrat în urmă cu câteva zile şi fără nicio legătură aparentă cu atacul din aceeaşi zi de la Paris, informează AFP, potrivit Agerpres.

Sunt tendinţe care au accentuat islamofobia şi “musulmanii continuă să fie vizaţi în numeroase ţări, fără consecinţe” a spus premierul pakistanez.

“Incidentele din Europa, inclusiv noua publicare a unor caricaturi blasfemice în Charlie Hebdo sunt exemple recente”, a adăugat Imran Khan, care a apreciat că “provocările deliberate şi incitarea la ură şi violenţă trebuie interzise în mod universal”.

“Această adunare ar trebui să declare o zi internaţională de luptă împotriva islamofobiei şi să construiască o coaliţie pentru a lupta împotriva flagelului”, a mai spus premierul pakistanez.

Vineri, un bărbat a atacat cu o armă albă şi a rănit doi jurnalişti, angajaţi ai companiei Premieres Lignes, care se aflau într-o pauză de fumat pe strada unde se află sediul săptămânalului Charlie Hebdo.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, principalul autor al atacului, arestat de poliţie, este un bărbat născut în Pakistan, în vârstă de 18 ani, care mai fusese arestat în iunie, când s-a descoperit asupra sa o armă albă. În prezent, în custodia poliţiei se află şapte suspecţi în legătură cu acest atac.

Franţa: Cel puţin patru răniţi într-un atac cu armă albă în apropiere de fostul sediu Charlie Hebdo

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020