Update articol:

Petrom: Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde în Marea Neagră

Sursa: Facebook

Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde, în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, arată Petrom în raportul semestrial. Oficialii companiei precizează: “Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagra dezvoltate și suntem în dialog cu autoritățile pentru a înțelege calea de urmat”.

OMV Petrom si ExxonMobil explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră. Potrivit estimărilor, ar fi rezerve între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce înseamnă consumul României între 3,5 și 7 ani.

Recent, surse guvernamentale au declarat, pentru AGERPRES, că ExxonMobil a informat Executivul că doreşte atragerea unui nou partener în proiectul de explorare de gaze naturale din Marea Neagră.Insa, ministrul Energiei Anton Anton a spus, luni, ca ExxonMobil nu a informat Ministerul Energiei despre vreo intenţie de a se retrage din proiectul de explorare de gaze naturale din Marea Neagră şi nici despre vreo intenţie de a coopta încă un partener în proiect.
“Tusker de la Exxon (Richard Tusker, manager de ţară ExxonMobil România – n. r.) nu a venit la noi. Exxon ne-a trimis o documentaţie să le aprobăm să facă nişte studii geo şi nişte foraje pentru construcţia unei staţii de comprimare de gaz şi le-am dat avizul”, a afirmat ministrul Energiei.
Ministrul Energiei a refuzat să dea amănunte despre ce anume negociază în prezent statul român cu ExxonMobil, indicând că la această întrebare poate răspunde Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), în calitate de semnatar al contractului de concesiune cu ExxonMobil.
Pe de altă parte, Anton Anton a declarat luni că ALDE doreşte încheierea cât mai rapidă a negocierilor cu ExxonMobil.
Ministrul Energiei a estimat că gazele din Marea Neagră ar ajuta foarte mult la necesarul pentru consumul intern de gaze naturale, care nu este acoperit din producţia românească.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/05/2022)

Nuclearelectrica si NuScale anunta amplasamentul primului reactor modular mic

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii perioada 16-20.05.2022