Update articol:

Presa germană: Guvernul federal a exercitat presiuni asupra Franței și României pentru Nord Stream 2

https://news-und-nachrichten.de https://news-und-nachrichten.de

Guvernul federal a exercitat presiuni asupra Franței și României pentru a forţa votul  în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți ai Consiliului European de astăzi  după-amiază, potrivit presei germane (https://news-und-nachrichten.de/artikel/nord-stream-2-deutschland-setzt-rumaenien-und-frankreich-unter-druck/), care citează cercurile din jurul Guvernului german.  

Executivul comunitar vrea să extindă regulile care guvernează piaţa sa internă în sectorul energetic şi asupra gazoductelor offshore, în ideea de a avea un cuvânt de spus asupra unei noi conducte care este construită în prezent între Rusia şi Germania via Marea Baltică. În forma sa actuală, proiectul Nord Stream 2, promovat de grupul energetic Gazprom, controlat de statul rus, nu trebuie să respecte regulile care guvernează piaţa internă.

Presa germană susţine că Angela Merkel a vorbit la telefon miercuri seara cu premierul român Viorica Dăncilă, iar președintele Frank-Walter Steinmeier va avea astăzi, cu câteva ore înainte de vot,  o discuţie telefonică cu preşedintele Klaus Iohannis .

Cancelaria federală și Biroul președintelui federal au confirmat apelurile telefonice. Conținutul conversației dintre Merkel și Dăncila este „confidențial“, iar conversația dintre Steinmeier și Iohannis ar avea ca temă Kirchentag 2019.

România va prezida în această după amiază discuțiile Coreper privind modificarea  regulilor care guvernează piaţa sa internă în sectorul energetic şi asupra gazoductelor offshore.

Deutsche Welle: Avertisment german: Guvernul României conduce pe contrasens

Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag: „În România, legislația se modifică pentru protecția unor politicieni corupți. Aceasta nu mai este o democrație”. www.dw.com/ro/avertisment-german-guvernul-româniei-conduce-pe-contrasens/a-47422632http://www.dw.com/ro/avertisment-german-guvernul-româniei-conduce-pe-contrasens/a-47422632

 

 

 

Merkel, blocată de Dăncilă în negocierile UE pentru Nord Stream

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014