Update articol:

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro este ”gata să discute cu toată lumea”, exceptând ”dragul nostru Macron”

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat vineri că este ”gata să discute cu toată lumea” cu privire la Amazonia, exceptând ”dragul nostru Macron”, după afirmaţiile făcute de preşedintele francez referitor la suveranitatea Braziliei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Bolsonaro a estimat de asemenea că Europa “nu are de dat lecţii” Braziliei asupra mediului, în condiţiile în care el este de o săptămână sub o puternică presiune internaţională din cauza incendiilor care distrug ample regiuni ale celei mai mari păduri tropicale din lume.

Bolsonaro a anunţat jurnalişti la Brasilia că ar urma să discute la telefon în cursul zilei cu Angela Merkel, cancelarul federal german. El a adăugat că a observat la ea dorinţa de a “reveni la normalitate”, după schimburi destul de vehemente atunci când Germania şi-a suspendat la începutul lui august o parte din subvenţiile pentru prezervarea Amazoniei. Jair Bolsonaro a sfătuit-o atunci pe Angela Merkel “să reîmpădurească Germania”.

El i-a răspuns jurnalistului care-l întreba cu privire la ultimele sale afirmaţii că “ea (Angela Merkel) nu vrea să aibă o relaţie amoroasă cu mine, iar tu vrei să complici lucrurile”. “Nu doar Germania, ci întreaga Europă nu ne poate da nouă lecţii asupra mediului”, a spus Bolsonaro.

Preşedintele brazilian a adăugat că “este gata să discute cu toată lumea, exceptând dragul nostru Macron, atâta vreme cât el nu-şi va retracta afirmaţiile asupra suveranităţii Amazoniei”.

Jair Bolsonaro cere de trei zile ca preşedintele francez, care a estimat că problema suveranităţii asupra Amazoniei este deschisă, să-şi “retragă insultele”. În Brazilia se află 60% din pădurile amazoniene.

Referitor la vizita pe care Jair Bolsonaro a anunţat-o joi seara – a şefului diplomaţiei braziliene Ernesto Araujo şi a lui Eduardo Bolsonaro, fiul său parlamentar, în SUA – preşedintele Braziliei a precizat: “Am cerut ajutorul lui (Donald) Trump”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)