Update articol:

Preşedintele Macron va menţine contacte directe cu populaţia, în ciuda faptului că a fost pălmuit, ”un act izolat”

Macron Sursa foto: facebook.com/EmmanuelMacron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va menţine contactele directe cu populaţia în timpul deplasărilor sale în ţară, deşi a fost pălmuit marţi, când se afla într-o vizită în departamentul Drôme (în sud-estul Franţei), a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Gabriel Attal, care a insistat asupra faptului că incidentul este ”un act izolat”, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat postului Europe 1, Attal a reiterat că ”ar fi de neconceput ca francezii să fie privaţi de contactul cu preşedintele” din cauza gestului făcut de un bărbat de 28 de ani, reţinut imediat de serviciul de protecţie al lui Macron.

Attal a explicat că Macron ”intră în contact cu francezii fără filtre” şi că ”în 99,99% dintre cazuri” nu au loc incidente.

În opinia sa, cele întâmplate în timpul vizitei preşedintelui Macron ”reprezintă un act izolat, pentru că nu trebuie să lăsăm impresia că ceea ce a făcut acel bărbat este reprezentativ pentru populaţia franceză”.

Attal a considerat că este ”un semn bun” că reprezentanţii politici au condamnat imediat în marea lor majoritate palma primită de Macron şi a insistat pe faptul că, ”într-o ţară democratică, este sănătos ca dezbaterea să aibă loc într-un context fără violenţă”.

Pe de altă parte, ministrul economiei şi finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat miercuri, într-un interviu acordat canalului BFMTV, că agresiunea asupra lui Macron ”este un gest grav împotriva naţiunii franceze în ansamblul său” care s-a produs într-un moment în care există ”o deteriorare a dezbaterii publice”. Le Maire a criticat responsabilii politici care recurg la ”atacuri personale, cinism şi complot”.

Duminica trecută, liderul stângii radicale Jean-Luc Melenchon a spus că speră ca în ultima fază a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2022 să aibă loc ”un incident grav sau un asasinat”, aşa cum s-a întâmplat la scrutine precedente.

”În istorie, violenţa cea mai gravă începe întotdeauna cu ajutorul cuvintelor”, a apreciat Le Maire.

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021