Update articol:

Profitul AAGES, în scădere cu 25,5%, la nouă luni

Profitul net al AAGES (AAG)  înregistrat, la 30 septembrie 2019, a fost de 2,08 milioane lei, în scădere cu 25.5% față de perioada precedentă, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.

Totodată, cifra de afaceri s-a diminuat cu 7% pe măsura scăderii veniturilor din vânzarea produselor finite în cazul Electroterm, dar și datorită reducerii valorice a vânzărilor de mărfuri și a prestărilor de servicii în cazul AAGES, potrivit companiei. Cheltuielile operaționale s-au diminuat proporțional cu evoluția descrescătoare a cifrei de afaceri, cu 8%, iar rezultatul operațional a scăzut în aceste condiții cu 21,8% la septembrie 2019 față de septembrie 2018. Dintre cheltuielile operaționale se remarcă o creștere doar în cazul cheltuielilor cu amortizarea (+68%) datorate investițiilor din anul 2019, precum și cheltuielilor cu personalul (+0,3%)

Datorii

Compania a mai raportat o creștere cu 37% a datoriilor curente, la 13,6 milioane lei. Raportul arată: „ Ponderea semnificativă în totalul datoriilor la 30 septembrie 2019 continuă să o dețină obligațiile față de partenerii comerciali cu exigibilitate mai mică de un an (în principal: furnizori, efecte de plătit și avansuri în contul comenzilor primite)  Datoriile față de furnizori s-au apreciat semnificativ, de la 4,7 mil lei, până la nivelul de 7,5 mil lei, fiind principalul factor care a generat creșterea datoriilor cu 37,4% la septembrie 2019 față de începutul anului  Împrumuturile bancare pe termen scurt au crescut cu 1,3 mil lei pe măsura tragerilor efectuate de societate pentru nevoile curente de finanțare”.

„AAGES” proiectează şi produce instalaţii de încălzire prin inducţie pentru o gamă largă de aplicaţii.

Sursa Facebook AAGES

Principalii acţionari ai companieii sunt „AAGES Headinvest”, care deţine 54,99% din capital, Molnar Gabor Jozsef, cu 8,95%, și KAMPMANN FRANK împreună cu Sytec Finance” GmbH, cu 10,04%.