Update articol:

Proiectul legii care va elimina pragul de deținere la SIF-uri, în ședința de plen a Senatului mâine – la urgență

palatul parlamentului
*Termenul de adoptare tacită – 21 septembrie

*ACTUALIZARE 10 septembrie: Senatorii nu au votat azi proiectul legii FIA, din cauza alegerilor pentru președintele Senatului, potrivit unui senator. Acesta spune că există posibilitatea să fie discutat mâine.

*** 

Senatorii au pe ordinea de zi, în ședința de plen de mâine, la votul final, proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative (legea FIA), care prevede inclusiv eliminarea pragului de deținere la SIF-uri, în procedură de urgență.

La ședința de plen din iulie, când proiectul a mai fost pe ordinea de zi, senatorii au amânat votul final pentru această toamnă. Termenul de adoptare tacită este 21 septembrie.

Proiectul este inițiat de Guvern, iar Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat a dat un raport de admitere pentru acesta.

În decembrie, Ministerul de Finanţe a publicat proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative (FIA)

Proiectul de lege conține abrogarea prevederilor aplicabile A.O.P.C. (alte organisme de plasament colectiv, respectiv SIF-uri) din legislaţia în vigoare (Legea nr. 297/2004 și OUG 32/2012). Articolul 81 din proiect prevede explicit abrogarea articolelor 286, 2861 și 286din Legea nr. 297/2004, referitoare la pragul de deținere la SIF-uri.

Conform proiectului, SIF-urile, precum şi  „Fondul Proprietatea”, se încadrează în categoria F.I.A. destinate investitorilor de retail şi nu pot să se transforme într-o altă categorie de F.I.A. sau să solicite retragerea de la tranzacţionare de pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București SA, decât în condițiile retragerii autorizației de F.I.A. de către A.S.F.

CITEȘTE PROIECTUL DEPUS LA SENAT.

Senatul este prima Cameră sesizată.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (28/01/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 25.01.2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (28/01/2021)

Incheiere Instanta - Imposibilitate desfasurare AGOA - 01/02.02.2021

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (28/01/2021)

Hotarari AGA O din 28.01.2021