Update articol:

Ratingul de credit al BSTDB a fost reevaluat la “A” de către Standard and Poor’s (S&P)

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a primit din partea S&P Global Ratings o actualizare a ratingurilor de credit emise pe termen lung și pe termen scurt, de la “A-/A-2” la “A/A-1”. Previziunile sunt stabile, potrivit unui comunicat de presa.

Agenția de evaluare financiară a declarat că această reevaluare reflectă confirmarea politicilor de dezvoltare a BSTDB, evidențiată de creșterea solidă a portofoliului de credite din ultimii trei ani și de decizia recentă a acționarilor de a investi capital nou. S&P subliniază că profilul de risc financiar al BSTDB este foarte puternic și rezilient, precum și faptul că repercusiunile financiare ale pandemiei au doar un impact minor asupra calității activelor băncii.

Acesta este primul upgrade complet primit de BSTDB în aproape un deceniu și, având în vedere că a avut loc în această perioadă de instabilitate economică și socială fără precedent la nivel mondial, se reflectă în mod pozitiv asupra Băncii și creează o bază solidă pentru dezvoltarea sa viitoare“, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A” acordat de Standard and Poor’s (S&P), “A2” acordat de Moody’s și ”A+” acordat de agenția rusă ACRA.

BVB | Știri BVB

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2021)

Hotararea Consiliului de Administratie - 7 decembrie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (08/12/2021)

Hotarari AGEA din data de 8 decembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (08/12/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni