Update articol:
CNIPMMR:

Reprezentanții mediului de afaceri fac un ultim apel către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să lanseze în regim de urgență programele de sprijin pentru IMM-uri

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) solicită Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri să includă cheltuielile cu salariile drept cheltuieli eligibile în cadrul granturilor pentru capital de lucruprevăzute în programele de finanţare pentru IMM-uri care urmează să fie lansate de instituţie, potrivit unui comunicat de presă.

La finalul şedinţei conducerii naţionale a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii care a avut loc miercuri, organizaţia a făcut “un ultim apel către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri să lanseze în regim de urgenţă programele de sprijin pentru IMM-uri, conform nevoilor pe care acestea le au în acest moment”, se menţionează în comunicatul CNIPMMR.

De asemenea, aceștia au mai menționat necesitatea următoarelor:

  1. Introducerea eligibilitatii plații salariilor pentru capitalul de lucru fapt ce va favoriza nu doar companiile ci și bugetul de stat (prin întoarcerea unei părți din sumă sub formă de taxe și contribuții ale plății salariilor).
  2. Eliminarea criteriului “primul venit – primul servit” pentru asigurarea profesionalizării, transparenței și calitatății acordării fondurilor.
  3. Scăderea grantului capitalului de lucru de la 150.000 euro la maximum 35.000 euro pentru a permite tuturor categoriilor de IMM-uri, indiferent de dimensiunea acestora, să fie eligibile pentru accesarea acestora. Menționăm că aceste granturi pot fi utilizate pentru plata cheltuielilor curente, chiriilor, datoriilor către furnizori etc. Un grant în valoare de 150.000euro este nejustificat raportat la nevoile IMM-urilor și va genera o serie de proiecte cu nevoi false.
  4. Stabilirea unei întâlniri între Prim-Ministrul României, Ministru Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Ministrul Fondurilor Europene și o delegație a CNIPMMR înainte de trecerea OUG-ului de Guvern.

Board-ul CNIPMMR reamintește faptul că, până în prezent nu a fost lansat niciun program de finanțare dedicat IMM-urilor, cu excepția IMM INVEST. Reamintim faptul că programele din anii anteiori ca Programul național multianual de microindustrializare, Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici români, Programul UMCTAD/ EMPRETEC, Programul Femeia Antreprenor, Programul Comerț, Programul Comerț, Programul național mutianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, Programul Comerț sau Start-up Nation au asigurat fonduri pentru mii de întreprinderi care nu au avut acces la credite bancare pentru implementarea, dezvoltarea sau extinderea business-urilor lor.

BVBStiri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (21/10/2020)

Decizii ASF nr. 1248 & 1249 din 19.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA