Update articol:

SAS pregătește listarea la bursă

SAS, lider global în analytics, și-a anunțat intenția de a fi gata” pentru o ofertă publică inițială (IPO-ready) până în 2024. 

Pentru a deveni IPO-ready, SAS va începe să ia măsuri precum rafinarea structurii sale de raportare financiară, eficientizarea anumitor procese operaționale și sporirea focusului pe segmentele platformei sale în care compania poate continua să aibă succes și să crească în beneficiul acționarilor. SAS va continua în același timp să investească sume semnificative și să dezvolte capabilitățile sale AI și soluțiile de analiză avansată de date, pentru a satisface nevoile clienților și a-și extinde poziția de lider pe o piață în creștere, extrem de competitivă și din ce în ce mai dinamică.

„Prin demararea pregătirilor pentru a deveni IPO-ready, putem oferi oportunitatea angajaților, clienților, partenerilor și comunității SAS de a participa la succesul nostru. Ca organizație, ne concentrăm pe dezvoltarea continuă, cu o creștere sustenabilă, ce se bazează pe brandul și platforma de încredere pe care le-am creat. Am construit o bază solidă operațională și financiară, pentru a ne asigura un viitor și mai bun. Acum este timpul să ne pregătim pentru următorul capitol”, a declarat Jim Goodnight, CEO SAS.

SAS oferă soluții de analiză avansată de date și AI, prin intermediul software-ului și serviciilor sale, pentru o bază fidelă de clienți Global 2000. Prezența de lungă durată a companiei pe piață, platforma și soluțiile analitice de top și brandul de încredere au făcut din aceasta vendorul preferat în multe industrii, în special în servicii financiare, servicii profesionale, guvern și asistență medicală. SAS a operat și prosperat în diferite piețe la nivel global, poziționându-se ca lider necontestat în analiză avansată de date și AI. SAS este singurul furnizor care a fost numit lider în cadrul raportului Gartner Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms în fiecare an de când raportul a fost publicat pentru prima dată, în urmă cu opt ani.

În 2020, SAS a generat venituri de aproximativ 3 miliarde de dolari și a realizat cel de-al 45-lea an consecutiv de profitabilitate. În plus, compania a realizat o creștere a veniturilor de 8,4% în prima jumătate a anului 2021, demonstrând nevoia crescută de date și soluții de analytics pentru a răspunde și a redresa efectele pandemiei globale de COVID-19. În următorii ani, SAS va urmări consolidarea fundației financiare puternice, având în vedere potențiala intrare pe piețele publice.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii