Update articol:

SIF Banat Crișana a achiziționat clădirea Bank of Cyprus, după care a vândut-o unui om de afaceri român

SIF Banat Crișana a achiziționat de la Bank of Cyprus clădirea care găzduia banca, după care a vândut-o către o firmă aparținând unui om de afaceri român, potrivit unui comunicat al Crosspoint Real Estate, consultantul imobiliar care a intermediat tranzacțiile.

Valoarea tranzacțiilor nu a fost precizată.

Clădirea situată pe Calea Dorobanți 187B, în proximitatea Televiziunii Române, are o suprafață construită de 2.800 mp și utilă de 2.283mp. Imobilul a fost construit în anul 2005 și a fost folosit exclusiv de Bank of Cyprus pentru a găzdui sediul lor în România. Clădirea beneficiază de o poziție privilegiată, aflându-se în proximitatea stației de metrou Aviatorilor și a parcului Herăstrău.
Bogdan Drăgoi, Președinte SIF Banat Crișana, afirmă: “Suntem o societate de investiții și ne uităm în permanenţă la oportunități, iar piața de real estate poate oferi astfel de produse. Suntem încântați că am putut aduce un beneficiu real companiei, cât și acționarilor noștri. Interesul nostru în zona investițiilor imobiliare rămâne în continuare și analizăm toate propunerile care ne vin în acest sens. Chiar dacă deținem un portofoliu de active pe care îl gestionăm în prezent și nu am fost un investitor tradițional în piața imobiliară, nu putem neglija dezvoltarea din ultimii ani din această zonă.“

Codrin Matei, Managing Partner la Crosspoint, Head of Capital Markets, responsabil cu finalizarea cu succes a tranzacției, declară: „Astfel de imobile sunt rare pe piață, cererea fiind extrem de mare din partea multor investitori. Fostul sediu al băncii Bank of Cyprus este amplasat într-o zonă foarte căutată, cu o suprafață pe etaj accesibilă companiilor mai mici, iar dacă luăm în calcul și valoarea tranzacției, aceasta a constituit produsul ideal pentru un investitor privat care a dorit să securizeze astfel un activ trofeu. Există numeroși oameni de afaceri cu care suntem în contact, care și-au vândut parțial sau integral afacerile pe care le-au dezvoltat în decursul anilor, iar acum sunt interesați să plaseze sumele obținute în active de acest gen. Avem mai multe mandate de vânzare și pentru alte clădiri de birouri, produse ce sunt pretabile mai mult pentru fonduri de investiții, însă am observat că investitorii privați pot fi mult mai competitivi decât instituții ce au un anumite criterii, care de multe ori poate fi prea riguroase pentru piața de astăzi.”

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014