Update articol:

SIF Muntenia: Solicitarea SIF Oltenia de completare a ordinii de zi a AGA SIF Banat Crișana conține propuneri care alterează dreptul de proprietate al societății noastre

 Solicitarea SIF Oltenia de completarea a ordinii de zi a AGA SIF Banat Crișana conține propuneri care alterează dreptul de proprietate al SIF Muntenia (SIF4), a transmis SAI Muntenia, administratorul SIF4, într-un comunicat.

Raportul publicat la BVB arată: “Prin prezentul Comunicat, S.I.F. Muntenia SA, prin administratorul său SAI Muntenia Invest S.A., referitor la situația creată de solicitarea unui grup de acționari ai S.I.F. Banat-Crișana SA, format din Tudor Ciurezu, Anina Radu, S.I.F. Oltenia SA, Alimentara SA, Flaros SA, Mercur SA Craiova, Univers SA Râmnicu Vâlcea și Voltalim SA Craiova de completare a ordinii de zi a A.G.E.A. S.I.F. Banat-Crișana SA convocată pentru data de 10/11 martie 2020 cu privire la reducerea capitalului social al S.I.F. Banat-Crișana SA, ca efect al anulării unui număr de 72.842.636 acțiuni, dorește să precizeze că, în opinia sa, această solicitare conține propuneri care alterează dreptul de proprietate al societății noastre. Dorim totodată să precizăm următoarele: • considerăm că solicitarea în cauză nu are niciun fundament legal, se bazează pe considerente așa-zis juridice ale semnatarilor și pot întreține astfel o stare de confuzie cu privire la textele de lege invocate, distorsionând spiritul și sensul legislației primare comerciale românești. • dorim să subliniem că ”justificările” incluse în propunerea de completare a ordinii de zi a A.G.E.A. S.I.F. Banat-Crișana SA nu au temei legal, în condițiile în care nu există identitate între S.I.F. Banat-Crișana SA și S.I.F. Muntenia SA”.

S.A.I. Muntenia Invest SA, în calitatea sa de administrator al S.I.F. Muntenia SA are în vedere să adopte toate măsurile legale pe care le are la dispoziție pentru apărarea intereselor acționarilor S.I.F. Muntenia SA, se mai arata in raport.

SIF Oltenia vrea reducerea capitalului social al SIF Banat Crișana (SIF1), prin anularea unor acțiuni deținute de SIF Muntenia, OPUS – Charteres și Roumanian Strategy Fund și a solicitat, în acest sens, completarea ordinii de zi a AGA convocată pentru 10 martie.

SIF Banat-Crișana a anunțat investitorii că în data de 06.02.2020 a fost înregistrată la societate o solicitare de completare a ordinii de zi a adunării generale extraordinare a acționarilor SIF Banat-Crișana SA, convocată pentru data de 10/11 martie 2020, cerere formulată de un grup de acționari format din SIF Oltenia S.A., Alimentara Slatina S.A., Flaros S.A., Mercur S.A., Univers S.A., Voltalim S.A., Tudor Ciurezu și Anina Radu, care dețin împreună 5% din capitalul social al SIF Banat-Crișana. Solicitarea de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor menționată mai sus va fi analizată de către Consiliul de administrație al SIF Banat-Crișana, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor în conformitate cu prevederile legale incidente, potrivit raportului.

Concret, grupul de acționari dorește aprobarea reducerii capitalului social al societătii prin anularea unui numär de 72.842.636 actiuni detinute de SIF MUNTENIA SA, OPUS – CHARTERED ISSUANCES SA/AA LUXEMBURG si ROUMANIAN STRATEGY FUND AA/Vadu, cu suma de 7.284.263,6 lei, la 44.461.808,8 lei.

De asemenea, acționarii au cerut aprobarea suspendarii dreptulul de vot pentru un număr de 72.842.636 actiuni detinute de SIF MUNTENIA SA, OPUS – CHARTERED ISSUANCES SA/AA LUXEMBURG si ROUMANIAN STRATEGY FUND AAIVaduz pana la inregistrarea reducerii de capital social.

BVB | Știri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/07/2022)

Solicitare completare ordine de zi AGA 29.07(01.08).2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (07/07/2022)

Raportare detineri sub pragul de 10% din totalul drepturilor de vot

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021