Update articol:

SIF Transilvania vrea schimbarea conducerii COMCM Constanța

SIF Transilvania (SIF3) vrea schimbarea conducerii COMCM Constanța și a solicitat convocarea acționarilor companiei, în acest sens, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

SIF TRASILVANIA SA, actionar cu o detinere de 56,7247% din capitalul social al COMCM, a propus ca, la AGA, să se dicute alegerea membrilor Consiliului de Administratie pentru un mandat de 4 ani, cu aplicarea metodei votului cumulativ. Alte propuneri includ stabilirea remuneratiilor cuvenite administratorilor pentru exercitiile financiare 2021 si 2022, stabilirea nivelului asigurarii de raspundere civila profesionala pentru membrii Consiliului de Administratie si pentru Directorul General.

SIF3 a depus candidaturile urmatoarelor persoane pentru alegerea in functia de administratori ai societatii COMCM S.A. Constanta: 1. CALIN DRAGOS, de profesie consilier juridic; 2. VATUIU MIHAITA – GIANI, de profesie inginer; 3. BUSU CRISTIAN, de profesie economist; 4. POPA CRISTINA MARIA, de profesie economist; 5. TARA HORIA IOAN, de profesie economist.

În 2019, SIF Transilvania, sub conducerea fostului președinte executiv Mihai Fercală, intenționase să facă o ofertă de răscumpărare, în care să ofere la schimb și pachetul din COMCM, oferind posibilitatea de exit omului de afaceri Constantin Frățilă, dar aceasta a fost respinsă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În iunie 2019, acțiunile COMCM au reintrat la tranzacționare, după aproape cinci ani de suspendare, în urma scandalului din 2014 dintre acționarii mari ai companiei – SIF Transilvania (cu 56,72%) și grupul de acționari din jurul omului de afaceri Constantin Frățilă (cu o deținere cumulată de 41,65%).

În 2014, potrivit raportărilor transmise atunci, Frățilă și SIF Transilvania au ținut Adunări Generale paralele la COMCM si au anuntat conduceri diferite ale companiei.

Anul trecut, au avut loc schimbari in conducerea SIF3, după un scandal cu fostul președinte executiv Mihai Fercală. Acesta a fost înlocuit cu Marius Moldovan, iar, recent, SIF3 a anunțat că Moldovan este înlocuit cu Radu-Claudiu Roşca în funcția de Președinte Executiv/Director General.

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021