Update articol:

Schimbare la vârful SIF Transilvania: Radu-Claudiu Roşca îl înlocuiește pe Marius Moldovan în funcția de Președinte Executiv/Director General

radu rosca sif transilvania

Radu-Claudiu Roşca îl înlocuiește pe Marius Moldovan în funcția de Președinte Executiv/Director General al SIF Transilvania (SIF3), începând cu 11 septembrie, potrivit unor rapoarte ale  companiei transmise Bursei de Valori București. De asemenea, Dragoş Călin a fost numit Membru al Directoratului, iar Tony-Cristian Răduță-Gib a fost numit Vicepreședinte Executiv/Director General Adjunct, începând cu data de 13.09.2021.

SIF3 a transmis: “S.I.F. Transilvania aduce la cunoștința acționarilor și investitorilor încetarea, cu acordul părților, a mandatului de membru al Directoratului al domnului Marius Adrian Moldovan – Președinte Executiv/Director General al societății, începând cu data de 11.09.2021, cu continuarea exercitării atribuțiilor funcției până la această dată.

S.I.F. Transilvania mulțumește pe această cale domnului Marius Adrian Moldovan pentru întreaga activitate desfășurată în calitate de Președinte al Directoratului și pentru contribuția valoroasă pe care a avut-o la dezvoltarea societății și la autorizarea acesteia în calitate de fond de investiții alternative destinat investitorilor de retail.

Pe parcursul mandatului său, prin leadership-ul promovat, domnul Moldovan a contribuit semnificativ la îmbunătățirea imaginii societății și la implementarea unei abordări competitive în ceea ce privește managementul, guvernanța corporativă, administrarea portofoliului și managementul riscurilor. Activitatea domnului Moldovan s-a circumscris permanent obiectivului S.I.F. Transilvania de a creşte valoarea capitalului investit prin administrarea şi gestionarea eficientă a activelelor proprii, fapt confirmat de îmbunătățirea rezultatelor financiare ale societății, creșterea valorii activului net și a prețului de tranzacționare al acțiunilor SIF3. De asemenea, domnul Moldovan a contribuit la extinderea oportunităților de dezvoltare a societății și la crearea unei culturi organizaționale bazată pe implicare, colaborare și încredere. S.I.F. Transilvania îi urează domnului Marius Adrian Moldovan mult succes în carieră și în realizarea proiectelor sale viitoare.”

S.I.F. Transilvania a mai anuntat si faptul că mandatul de membru al Directoratului/Director al domnului Tony-Cristian Răduță-Gib va înceta, cu acordul părților, începând cu data de 11.11.2021, cu continuarea exercitării atribuțiilor funcției până la această dată.

În baza hotărârii Consiliului de Supraveghere din data de 12.08.2021, dl Dragoş Călin a fost numit Membru al Directoratului/Director al societății, pentru un mandat cuprins între data aprobării acestuia în această funcţie de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar nu mai devreme de 13.09.2021, şi data de 20.04.2024.Prin hotărârea Consiliului de Supraveghere din aceeași dată, dl Radu-Claudiu Roşca a fost numit Președinte Executiv/Director General al societății, atribuțiile funcției urmând a fi exercitate începând cu data de 13.09.2021. De asemenea, dl. Tony-Cristian Răduță-Gib a fost numit Vicepreședinte Executiv/Director General Adjunct, începând cu data de 13.09.2021.

Consiliul de Supraveghere a hotărât desfiinţarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare și înfiinţarea a două noi comitete, respectiv Comitetul de Nominalizare şi Comitetul de Remunerare, având următoarea componență:
– Comitetul de nominalizare: dl Paul-George PRODAN – Preşedinte, dl Constantin FRĂŢILĂ – Membru şi dl Patriţiu ABRUDAN – Membru;
– Comitetul de remunerare: dl Paul-George PRODAN – Preşedinte, dl Marius-Petre NICOARĂ – Membru şi dl Radu MOMANU– Membru.

SIF3 a anunțat, in mai 2020, că Marius Adrian Moldovan și Răduță-Gib Tony-Cristian au acceptat mandatele de membri ai Directoratului, pentru patru ani, începând cu 15 mai 2020.

Schimbarile din conducerea SIF3 au avut loc anul trecut, după un scandal cu fostul președinte executiv Mihai Fercală. Atunci, ASF a transmis, printr-un comunicat al vicepresedintelui Gabriel Grădinescu, ca domnii Fercală Mihai, Stan Iulian și Szitas Ștefan nu mai sunt în drept să reprezinte Societatea de Investiții Financiare Transilvania.

Conflictul la vârful SIF Transilvania repornise după ce, la începutul anului 2020, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014