Update articol:
Sindicatul Piloților Blue Air solicită acțiunea urgentă a Guvernului României

Sindicatul Piloților Blue Air: Putem să controlăm un avion, dar nu putem să controlăm mediul socio-politic, economic sau sanitar

Sindicatul Piloților Blue Air a adresat astăzi o scrisoare deschisă Guvernului Romaniei prin care și-a propus să puncteze încă o dată nevoia urgentă de finalizare a procesului de  acordare a  garantiei de stat, aprobata prin OUG 139 in data de 19 august 2020:

“Către: Guvernul României

În atenția: Domnului Prim-Ministru al României, Ludovic Orban

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Suntem Sindicatul Piloților Blue Air și reprezentăm majoritatea personalului român navigant de comandă din cadrul acestei companii. Noi ne-am dedicat mare parte din viața noastră acestei meserii pe care o exercităm cu mândrie și respect. Am investit bani, energie și timp prețios, am făcut sacrificii pentru a ajunge la nivelul de pregătire necesar și ne dorim în continuare să ținem manșa în mână, să transportăm pasagerii români și nu numai, în condiții de siguranță. Ne dorim să zburăm în continuare din România.

Studiem pentru fiecare cursă în parte ruta pe care zburăm, condițiile meteorologice pe care le putem întâlni și în mod continuu legislație și proceduri operaționale. Facem tot ce ne stă în putere pentru a deservi pasagerii cu cele mai înalte servicii.

Pre pandemie toate companiile aeriene erau în căutare de personal navigant datorită creșterii accelerate a cererii de transport pasageri în comparație cu capabilitățile școlilor de a pregăti noi piloți. Ceea ce credem că se va repeta cel mai probabil în viitorul apropiat. În prezent însă, atât noi cât și managementul companiei Blue Air am înțeles că cererea a scăzut și ca atare, ne-am ajustat termenii colaborării noastre raportat la condițiile existente. Suntem bucuroși că ne putem exercita meseria în continuare, chiar dacă la un volum scăzut în condițiile în care ofertele de angajare în domeniu sunt aproape inexistente.

Putem să controlăm un avion, dar nu putem să controlăm mediul socio-politic, economic sau sanitar. Putem decide în ce direcție să zboare o aeronavă, dar nu în ce domeniu se alocă fondurile de redresare a economiei. Este în puterea dumneavoastră să decideți și nu putem decât să fim onorați de faptul că aveți încredere în noi și că ați ales să susțineți sectorul aviației de transport pasageri din România.

Ceea ce dorim să vă transmitem este nevoia iminentă de a emite Hotărârea de Guvern pentru aprobarea ajutorului de stat conform OUG 139/19 August 2020, pentru a ne putea exercita meseria în continuare. Menționăm că măsuri similare au fost luate și implementate și de alte state pentru a-și siguranța acest domeniu-cheie al economiilor naționale și considerăm că acordarea garanției de stat pentru accesarea împrumutului reprezintă un câștig pentru toate entitățile implicate: pasageri, angajați, colaboratori și nu în ultimul rând economia României. Fără implicarea dumneavoastră urgentă riscăm să ne pierdem locurile de muncă și să fim forțați să ne oferim serviciile pentru companii din toate colțurile lumii. Credem că a sosit momentul să păstrăm forța de muncă calificată în interiorul granițelor și să nu mai permitem altora să culeagă roadele. Vă rugăm, salvați aviația civilă Română!

Cu deosebită stimă,

Sindicatul Piloților Blue Air”

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020