Update articol:

Sphera Franchise Group a încheiat primele șase luni cu un profit net de 5.2 milioane RON, cu 123% peste nivelul din primul semestru al anului trecut

Sphera Franchise Group („Sphera”) raportează vânzări de 444,5 milioane RON pentru primul semestru al anului, reprezentând o creștere de 46% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările consolidate ale Grupului în al doilea trimestru au înregistrat o creștere de 119%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, atingând 233,1 milioane RON, fiind cel mai bun trimestru din istoria companiei. Astfel, Sphera Franchise Group a încheiat primele șase luni cu EBITDA normalizată de 30,7 milioane RON în creștere cu 1,867% și un profit net de 5.2 milioane RON, cu 123% peste nivelul din primul semestru al anului trecut, potrivit unui comunicat.

KFC România și KFC Moldova au încheiat primul semestru cu EBITDA de 38,4 milioane RON, respectiv 0,8 milioane și un profit net de 26,8 milioane RON, respectiv 0,5 milioane RON. Restaurantele Taco Bell România au înregistrat un profit de exploatare de 0,4 milioane RON în prima jumătatea a anului, însă cheltuielile generale și administrative precum și costurile financiare au dus la o pierdere netă de 1,8 milioane RON. Performanța KFC Italia a continuat să fie afectată de evoluția pandemiei de COVID-19 și de restricțiile impuse de autoritățile italiene. Astfel, deși în T2 vânzările au crescut cu 115% comparativ cu al doilea trimestru din 2020, la finalul primei jumătăți a anului, KFC Italia a înregistrat o pierdere netă de 13,5 milioane lei.

Pizza Hut România a continuat să-și îmbunătățească performanțele, înregistrând o altă perioadă de creștere de la trimestru la trimestru, însă a încheiat primele șase luni cu o pierdere de 5,6 milioane RON. În ceea ce privește planul de dezvoltare al Pizza Hut România, în urma negocierilor cu francizorul Yum!, pe piața locală vor fi lansate două noi concepte de restaurante, respectiv fast-casual delivery și express. De asemenea, în următorii trei ani, vor fi inaugurate 10 restaurante, după cum urmează: 3 unități în 2021, 3 în 2022 și 4 în 2023.

După o perioadă de instabilitate cauzată de pandemia de Covid-19, care a afectat puternic industria HoReCa, anul acesta vedem primele semne de stabilitate și revenire. Rezultatele excelente înregistrate în trimestrul doi ne oferă încredere și optimism în continuarea investițiilor și în dezvoltarea rețelei noastre de restaurante. În acest context, ne bucurăm să anunțăm lansarea unor noi tipuri de restaurante Pizza Hut pe piața locală: fast-casual delivery și express. Spre deosebire de restaurantele clasice Pizza Hut, conceptul fast-casual delivery oferă clienților posibilitatea de a comanda la casă, în restaurant și de a mânca tot acolo, la masă sau în altă parte în afara locației, în funcție de preferință. Este un concept care se adresează clienților care nu au timp pentru ceremonia formală a unui restaurant, care preferă comoditatea și viteza de a se putea bucura oriunde de mâncarea preferată”, a declarat Călin Ionescu, Directorul General al Sphera.

În T2, livrările prin intermediul serviciilor proprii de livrare ale Sphera, dar și prin intermediul platformelor de comenzi online – Glovo, Food Panda, Takeaway sau Tazz – au reprezentat peste 29% din totalul vânzărilor, adică 68,3 milioane RON. Față de T1 ponderea comenzilor de livrare a scăzut cu 2pp, ca urmare a relaxării restricțiilor.

Trimestrul doi din 2021 a adus vânzări record pentru noi, dar în ciuda creșterii cifrei de afaceri am ținut evidența cheltuielilor cu restaurantele și administrative, care au crescut într-un ritm mai lent. Evoluția până în acest moment este în conformitate cu așteptările noastre, și, de aceea, ne menținem obiectivele în ceea ce privește cifra de afaceri și profitul pentru acest an. În ciuda anului 2020 foarte dificil, suntem mulțumiți de recuperarea accelerată a business-ului, precum și de performanța Sphera la Bursa de Valori București. În acest context suntem bucuroși să oferim acționarilor noștri, după o scurtă pauză, un dividend. Suntem de asemenea optimiști în ceea ce privește lichiditatea viitoare a acțiunilor Sphera având în vedere introducerea serviciilor Market Maker luna aceasta”, a adăugat Valentin Budeș, Directorul Financiar al Sphera.

La 19 august 2021, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Sphera a aprobat distribuirea dividendelor în valoare totală de 35 milioane RON, din profitul nedistribuit din 2019 și 2020. Dividendul brut pe acțiune este de 0,9021 RON. Data ex-dividendului este 16 septembrie, data plății fiind 30 septembrie 2021.

În primul semestru al acestui an, Sphera a inaugurat 4 restaurante: 2 restaurante KFC în România, la Brăila (de tip Drive Thru) și Sfântu Gheorghe (în incinta Sepsi Value Center), 1 restaurant în Italia – primul Drive Thru din afara țării în Pomezia, regiunea Lazio și un restaurant Taco Bell în Iași. La 30 iunie 2021, Sphera opera 161 de restaurante cu 8 mai multe comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, dintre care 140 în România, 19 în Italia și 2 în Republica Moldova. La aceeași dată, Sphera avea 4.392 de angajați dintre care 4.058 în România, 253 în Italia și 81 în Republica Moldova.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021