Update articol:

Turcan: Dacă un angajat nevaccinat intră în contact cu persoane vulnerabile, riscul asupra sănătăţii celor vulnerabili e foarte mare

raluca turcan

În cazul în care un salariat din instituţiile aflate în coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) intră în contact cu persoane vulnerabile din centrele de protecţie, cum ar fi persoane vârstnice, copii şi adulţi cu dizabilităţi, riscul asupra sănătăţii persoanelor vulnerabile este foarte mare, a transmis, joi, ministrul de resort, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

În postarea sa, ministrul Muncii solicită conducătorilor instituţiilor subordonate să insiste ca angajaţii lor să se vaccineze în număr cât mai mare.

“Am făcut astăzi, din nou, un apel către toţi şefii de instituţii centrale şi teritoriale care se află în coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru a-şi îndemna salariaţii să se vaccineze împotriva Covid-19 şi să insiste ca acest lucru să se întâmple în număr cât mai mare, având în vedere contextul pandemic în care ne aflăm. (…) Totodată, am accentuat ca fiecare şef de instituţie să fie pe deplin conştient că, dacă un angajat nevaccinat intră în contact cu persoane vulnerabile, riscul asupra sănătăţii acestora este foarte mare”, a menţionat Turcan.

Şeful de la Muncă a apreciat că este inacceptabil faptul că sunt vaccinaţi doar 56% dintre angajaţii centrelor rezidenţiale pentru persoane vârstnice, copii şi adulţi cu dizabilităţi.

“Am transmis nevoia de a creşte numărul angajaţilor vaccinaţi la Casa de Pensii Publice, unde vin persoanele cele mai vulnerabile în faţa acestui virus şi unde circa 60% dintre angajaţi sunt vaccinaţi. Am transmis, de asemenea, că este inacceptabil ca în centrele rezidenţiale în care sunt îngrijiţi vârstnici, copii sau adulţi cu dizabilităţi să avem 90% dintre beneficiari vaccinaţi faţă de doar 56% dintre angajaţii care sunt plătiţi din bani publici ca să aibă grijă de ei”, a susţinut Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Ea a cerut şefilor instituţiilor subordonate MMPS să nu tolereze abateri de la obligaţia de purtare a măştii.

“De asemenea, am cerut tuturor să întărească măsurile de protecţie din instituţii, să asigure dezinfectant suficient şi să nu tolereze abateri, inclusiv de la obligaţia de a purta masca. Vreau să înţelegem cu toţii că situaţia este una foarte dificilă, spitalele sunt efectiv blocate de numărul mare pacienţi Covid, iar noi, ca angajaţi ai statului, care avem rolul de a servi cetăţenii, avem şi obligaţia să fim primii care dăm dovadă de responsabilitate”, spune aceasta.

Ministrul Muncii a susţinut că vaccinarea reduce rata de transmitere a virusului.

“Virulenţa valului 4 nu poate fi comparată cu niciun val de până acum şi trebuie să fim conştienţi că fiecare dintre noi purtăm o responsabilitate. Prin vaccinare ne protejam sănătatea şi îi protejăm şi pe cei din jurul nostru. Vaccinarea reduce rata de transmitere şi este singura soluţie pentru a opri pandemia”, a încheiat ea.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)