Update articol:

Un nou ajutor militar al UE pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro, aprobat de miniştrii de externe

Charles Michel Sursa: twitter.com/eucopresident

Miniştrii europeni de externe au aprobat încă un pachet de ajutor militar oferit Ucrainei de UE, în valoare de 500 de milioane de euro, a anunţat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite agenţia DPA, potrivit Agerpres.

”Europa continuă să susţină pacea şi să apere valorile noastre”, a justificat Michel acest nou ajutor destinat în principal înarmării Ucrainei, al cincilea oferit de UE şi care aduce la circa 2,5 miliarde de euro valoarea asistenţei militare europene oferite acestei ţări de la începerea agresiunii ruse pe 24 februarie.

Ajutorul constă în armament, echipamente, combustibili şi materiale sanitare şi este finanţat prin ”Facilitatea Europeană pentru Pace” (EPF), un mecanism separat de bugetul UE.

În plus faţă de ajutorul militar acordat la nivelul UE, state membre ale blocului comunitar au livrat Ucrainei arme, muniţii şi alte materiale pentru armată de asemenea prin înţelegeri bilaterale cu aceasta.

Miniştrii europeni de externe au aprobat noul pachet de ajutor militat pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri ce are loc la Bruxelles şi la care dezbat de asemenea noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importurilor de aur rusesc în UE.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative