Update articol:

Virgil Popescu: Vom colabora cu Kazahstan în domeniul energiei și am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol și produse derivate

Vom colabora cu Kazahstan în domeniul energiei și am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol și produse derivate, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu, care a prezidat astăzi, alături de Bolat Akchulakov, ministrul Energiei din Republica Kazahstan, din calitatea de co – președinți, lucrările celei de-a 16-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale româno-kazahe.

Virgil Popescu a spus: ” În cadrul sesiunii plenare am semnat documentele prin care am căzut de acord să intensificăm relațiile bilaterale și comerciale dintre cele două state, în mai multe domenii esențiale. Vom colabora în domeniul energiei și, totodată, am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol și produse derivate.

Despre cooperarea în domeniul muncii și protecției sociale a populației a comunicat colegul meu Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

S-a mai discutat și despre cooperare în energie, domeniul economiei, comerțului și investițiilor, transporturilor, agriculturii, protecției mediului și în sectorul financiar.

Am transmis că țara noastră dorește să extindă cooperarea cu Kazahstanul și să acționeze pentru consolidarea relațiilor comerciale, investiționale și economice, în special prin încurajarea participării reciproce la investiții în proiecte comune și prin organizarea și atragerea companiilor în forumuri de afaceri din ambele țări, pentru promovarea climatului economic și oportunități de cooperare.

Au mai participat la discuții George Niculescu – secretar de stat – ministerul Energiei, Horațiu Clepan, secretar de stat, ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Adrian-George Foghiș – secretar de Stat, ministerul Transporturilor și Infrastructurii și alți specialiști”.

Virgil Popescu și Marius Budăi – la cea de-a 16-a sesiune a Comisiei Interguvernamentale româno-kazahe pentru cooperare comercial-economică și tehnico-științifică

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)