Update articol:
În scrisoarea anuală către investitori,

Warren Buffett spune că vrea să facă o achiziție gigant, dar că prețurile sunt prea mari

Warren Buffett - Sursa Facebook
*WSJ: 2018 “unul dintre cei mai proști ani pentru lui Buffett”
*Poziția cash a Berkshire- 112 miliarde dolari

Berkshire Hathaway, condus de miliardarul Warren Buffett, a șocat investitorii, sâmbătă, când a anunțat o pierdere de 25,4 miliarde dolari în trimestrul al patrulea din 2018, din cauza unei deprecieri neașteptate la Kraft Heinz și a unor investiții nerealizate, după cum se arată în scrisoarea anuală către investitori, citată de media internațională.

Totuși, veniturile au crescut de la 58,8 miliarde dolari, la 63,7 miliarde dolari, în al patrulea trimestru, iar câștigurile operaționale au crescut, de la 3,33 miliarde, la 5,72 miliarde, pe fondul aprecierilor în domeniul energetic, al căilor ferate și altele.

Pentru întregul an, Berkshire a câștigat doar 4,0 miliarde dolari, în scădere cu 90% față de 45 de miliarde de dolari în anul precedent, determinând WSJ să descrie 2018 ca fiind “unul dintre cei mai proști ani pentru lui Buffett”.

Berkshire avea 112 miliarde dolari cash, pe 31 decembrie, majoritatea sub formă de titluri de stat – marcând al șaselea trimestru cu peste 100 miliarde de dolari – arătând cât de dificil a fost chiar și pentru Buffett să pună banii să lucreze la fel de repede cum îi acumulează Berkshire. În timp ce Buffett se plânge de lipsa de oportunități de investiții, el promite că nu va risca niciodată să fie prins fără bani.

Investitorii erau dornici să afle ce planuri are Buffett pentru grămada masivă de bani a Berkshire Hathaway. În anii trecuți, Buffett a spus investitorilor că nu a găsit nimic de cumpărat, care să nu fi fost supraevaluat.

Între timp, Berkshire Hathaway a luat o poziție masivă pe Apple în ultimii trei ani. Gigantul și-a crescut, de asemenea, deținerea la holdingurile bancare și a luat noi poziții în companiile aeriene, potrivit CNBC.

Buffett le-a scris investitorilor că vrea să facă o achiziție gigant, numai că prețurile sunt prea mari.

“În anii următori, sperăm să transferăm o mare parte din excesul de lichiditate în afaceri pe care Berkshire le va deține în permanență. Perspectivele imediate pentru aceasta nu sunt însă bune: Prețurile sunt ridicate pentru întreprinderile cu perspective decente pe termen lung“, a scris Buffett în scrisoarea sâmbătă dimineață.

“Această realitate dezamăgitoare înseamnă că, în anul 2019, probabil ne vom extinde din nou participațiile în acțiuni tranzacționabile”, a adăugat Buffett. “Continuăm, totuși, să sperăm să facem o achiziție gigant. Chiar și la vârstele de 88 și 95 de ani – eu sunt mai tânăr – această perspectivă este ceea ce face ca inima mea și a lui Charlie să bată mai repede”.

El a mai precizat că nu știe cum se vor comporta acțiunile în acest an.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (28/01/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 25.01.2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (28/01/2021)

Incheiere Instanta - Imposibilitate desfasurare AGOA - 01/02.02.2021

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (28/01/2021)

Hotarari AGA O din 28.01.2021