Update articol:

Acţiunile Deutsche Bank continuă să scadă, investitorii nu cred în redresarea băncii

finance.yahoo.com finance.yahoo.com

Acţiunile Deutsche Bank AG au scăzut şi astăzi, pe fondul îndoielii investitorilor că noul director executiv va putea revigora banca prin programul de restructrare anunţat recent, potrivit Reuters.

Prețul acțiunilor Deutsche a scăzut cu 12%, de la anunţul de duminică privind concedierea a 18.000 de angajaţi dintre cei 91.500 de angajaţi, întregul plan de restructurare fiind de 7,4 miliarde de euro (8,29 miliarde de dolari). Marţi, acţiunile  au înregistrat un declin de 5,2%, cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni.

Analiștii spun că Christian Sewing, CEO Deutsche Bank de circa un an de zile, are dreptate să reducă activităţile  de tranzacționare ale Deutsche, însă îşi pun întrebări dacă planul de restructurare va funcţiona când ratele dobânzilor sunt încă scăzute, iar băncile din SUA și-au crescut cota de pe piața germană.

“Reducerea activităţilor globale de tranzacţionare şi de investiţii bancare şi scăderea costurilor ar trebui să îmbunătăţească profitabilitatea şi să reducă gradul de îndatorare, însă riscurile legate de execuţie sunt ridicate”, a avertizat agenţia de evaluare financiară Fitch. Luna trecuta, Fitch a redus ratingul băncii la “BBB”.

Deutsche Bank va renunţa la activităţile sale globale de tranzacţionare de acţiuni şi derivate şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare. Cea mai mare parte a activităţilor de tranzacţionare de acţiuni şi derivate are loc la New York şi la Londra, dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că vor avea loc concedieri şi în Germania.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (30/06/2022)

OMV Petrom lanseaza raportul de sustenabilitate pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (30/06/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022