Update articol:

Acțiunile DN AGRAR Group incluse de azi în top 10 companii din indicele BETAeRO, la 6 luni de la listare

DN AGRAR Group SA, simbol DN (BVB), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă și producție vegetală intră la tranzacționare în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din SISTEMUL MULTILATERAL DE TRANZACŢIONARE SMT, începând cu data de 19 septembrie 2022, cu o pondere de 3,69% în coșul indicelui, la prețul de referință al acțiunii de 0,7000 lei și un free-float de 0,3, potrivit unui comunicat.

Pentru ca o companie să fie inclusă în coşul indicelui BETAeRO este nevoie ca la momentul analizei să înregistreze un coeficient de lichiditate de cel puţin 0,5% (50 bps) şi capitalizarea free-float de minim 5 milioane lei. Capitalizarea DN AGRAR la data de 8 septembrie 2022, data deciziei Comisiei Indicilor BVB de includere în BETAeRO, era de peste 111 milioane lei.

Jan de Boer, Președintele Consiliului de Administrație DN AGRAR Group: „Ne dorim să ne dezvoltăm prin intermediul pieței de capital, care ne-a oferit oportunitatea de a finanța noi investiții în România. Intrarea în indicele de referință a pieței confirmă atractivitatea companiei și interesul în creștere al investitorilor, cărora le mulțumim pentru încrederea în viziunea DN AGRAR ca afacere agricolă integrată, parte a economiei circulare.”

DN AGRAR Group SA, simbol DN, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București  pe 2 februarie, după un plasament privat derulat în luna iulie 2021, în sumă de 24,8 milioane de lei. Sumele atrase au fost folosite pentru a achiziţiona ferma Lacto Agrar, conform obiectivului stabilit în prospectul de emisiune. Înainte de preluarea Lacto Agrar, producţia vegetală, producţia zootehnică şi managementul fermei erau integrate în agribusiness-ul grupului de firme DN AGRAR, astfel că după finalizarea tranzacţiei nu a fost necesar un proces de tranziţie al activităţilor de producţie şi management, desfăşurate în cadrul activităţii fermei. Ulterior, compania a cumpărat în aprilie 2022 ferma Apold, printr-o facilitate de credit.

În prezent, DN AGRAR a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă din România. Grupul are cca. 7.000 hectare de teren pe care le lucrează și peste 10.000 de capete, vaci de lapte și tineret bovin. Planurile companiei rămân ambițioase, cu proiecte de modernizare, susținute de un model de afaceri integrat, parte a economiei circulare, cu atingerea cifrei de afaceri de 80 milioane lei în 2022, susținută în principal de achiziția fermei Apold.

BETAeRO este primul indice dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO și include, începând cu 19 septembrie 2022, 33 de companii reprezentative de pe această piaţă. Cele două criterii cantitative ale indicelui BETAeRO sunt lichiditatea şi capitalizarea free-float. Indicele are un număr variabil de constituenți, iar ponderea maximă a unei companii în coşul indicelui este de 15%, potrivit BVB.  BETAeRO este primul indice constituit de BVB în ultimii ani şi a fost lansat în data de 11 octombrie 2021.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022