Update articol:

ADNOC crește dimensiunea IPO-ului unității sale de logistică datorită cererii mari

ADNOC a crescut dimensiunea ofertei publice inițiale (IPO) a unității sale de
logistică la 19% din cauza „cererii semnificative a investitorilor” în ceea ce va fi a doua cea mai mare listare din Orientul Mijlociu în acest an, după IPO-ul de 2,5 miliarde de dolari a afacerii cu gaze a companiei energetice în martie, potrivit gulfbusiness.com.

Compania energetică de stat a plănuit inițial să strângă 607 de milioane de dolari (2,23 miliarde de dolari), oferind o participație de 15% la ADNOC Logistics & Services (ADNOC L&S). ADNOC a declarat că a mărit numărul de acțiuni ordinare oferite în IPO unității sale de logistică maritimă la 1,41 miliarde, constituind un pachet de 19%, de la 1,99 la 2,01 Dhs fiecare, pentru a strânge 2,83 miliarde Dhs.

„Suntem încântați să anunțăm că vom crește dimensiunea oferită pentru IPO-ul ADNOC L&S, care urmează să fie al doilea cel mai mare debut pe piață în acest an în regiunea Orientului Mijlociu, marcând o altă realizare remarcabilă pentru ADNOC în cursul programului său de creare de valoare”, a declarat Khaled Al Zaabi, director financiar al grupului ADNOC.

Al Zaabi a spus că IPO-ul a primit o cerere excepțională în toate tranșele, cu un interes semnificativ al comunităţii de investiții locală, regională și globală. IPO-ul ADNOC L&S este de așteptat să fie următoarea listare de referință din Abu Dhabi.

ADNOC L&S a declarat că perioada de subscriere rămâne neschimbată. Compania oferă acțiunile în două tranșe — investitori instituționali și investitori de retail
— între 16 – 24 mai, cu un debut de tranzacționare așteptat la Bursa de Valori Abu Dhabi la 1 iunie 2023.

Firma de logistică maritimă se așteaptă ca prețul final al ofertei să fie anunțat pe 26 mai.

IPO-ul ADNOC L&S a atras patru investitori importanţi, inclusiv Al Seer Marine Supplies & Equipment Company, National Marine Dredging Company, Alpha Oryx și Abu Dhabi Pension Fund – care au fost de acord să subscrie pentru acțiuni în valoare totală de 180 de milioane de dolari.

Strategia de creștere ADNOC L&S

ADNOC L&S intenționează să plătească un dividend în numerar anualizat în 2023 de 260 de milioane de dolari și se așteaptă să-l majoreze cu cel puțin 5% anual. Compania, care și-a extins flota pentru a face față cererii crescute din partea afacerilor companiei de stat, vizează cheltuieli de capital de până la 5 miliarde de dolari pe termen mediu.

Fondată în 2016 în urma fuziunii dintre Abu Dhabi National Tanker Company, Petroleum Services Company și Abu Dhabi Petroleum Ports Operating Company, ADNOC L&S livrează țiței, produse rafinate, vrac uscat și gaz natural lichefiat din Abu Dhabi clienților săi internaționali.

Citigroup, First Abu Dhabi Bank, HSBC Holdings și JPMorgan Chase & Co. au fost desemnaţi coordonatori globaliși directori de subscripție. Abu Dhabi
Commercial Bank, Arqaam Capital, Credit Agricole, EFG-Hermes, International Securities și Societe Generale SA sunt participanți la IPO.

De-a lungul anilor, ADNOC a vândut participații la unitățile sale ca parte a unei strategii mai ample de a ajuta la finanțarea diversificării economiei. A cotat la bursă firma de produse chimice Borouge anul trecut și a vândut anterior acțiuni la compania de foraj și îngrășăminte ADNOC Fertiglobe.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023