Update articol:
Forumul Energiei Online, organizat de Financialntelligence.ro

Adrian Tănase (BVB): Costurile de finanţare ale companiilor pot fi minimizate doar prin piaţa de capital (video)

Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti

Principalul scop al oricărei companii care activează în sectorul energetic este să minimizeze costurile de finanţare, iar această minimizare se va întâmpla doar pe piaţa de capital, a declarat, miercuri, Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul Forumului Energiei Online, organizat de Financialntelligence.ro.

 

Vezi video aici: blob:https://www.facebook.com/fca631f1-d0d6-49e0-9aea-2ed1c2b5032a

 

“Nu cred că suntem unde trebuie să fim, dar suntem pe drumul cel bun din punct de vedere al infrastructurii pieţei de capital. Vom fi promovaţi la statutul de piaţă emergentă în septembrie, anul acesta. Vor intra doar două companii – Banca Transilvania şi Nuclearelectrica – în indicii FTSE- Russell. Acest exerciţiu de evaluare şi de oferire a expunerii companiilor româneşti către comunitatea de investitori străini urmează să fie făcut în fiecare an de FTSE – Russell. Având în vedere că 50% dintre companiile care activează pe piaţa de capital din România vin din sectorul energetic, ne dorim ca pregătirea acestui sector energetic şi vizibilitatea către comunitatea de investitori să fie una din ce în ce mai bună”, a afirmat Tănase.

Directorul general al BVB a adăugat că, în centrul strategiei oricărei companii care activează în sectorul energetic, ar trebui să se afle piaţa de capital.

“Nevoia de investiţii în sectorul energetic este imensă, în următorii ani. Cred că principalul scop al oricărei companii care activează în sectorul energetic este să minimizeze costurile de finanţare. Această minimizare se va întâmpla doar pe piaţa de capital. În centrul strategiei oricărei companii care activează în sectorul energetic ar trebui să se afle piaţa de capital. Trebuie să pregătim aceste companii să se listeze şi aici vorbim şi de Hidroelectrica. Interesul nu numai al Bursei de Valori, ci al întregii societăţi, este ca şi compania Hidroelectrica să devină o companie listată, transparentă, publică”, a explicat oficialul Bursei de la Bucureşti.

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021