Update articol:
FORUMUL INVESTITORILOR INDIVIDUALI

Adrian Tănase, CEO BVB: Piața de capital nu trebuie să fie un experiment, trebuie să fie locul principal în care vă țineți banii (Video)

Piața de capital nu trebuie să fie un experiment, trebuie să fie locul principal în care vă țineți banii, a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București (BVB), la Forumul Investitorilor Individuali.

Publicată de Bursa de Valori Bucuresti pe Vineri, 15 noiembrie 2019

Acesta a subliniat că o piață de capital dezvoltată ajută economia unei țări. “Piața de capital ajută un antreprenor care vrea să se dezvolte și al cărui profil de risc nu este pe placul băncii. Piața de capital are un apetit la risc mai ridicat. Acele companii care nu se califică pentru finanțare la bancă pot veni să se capitalizeze pe piața de capital”, a spus Adrian Tănase. 

El a subliniat că bursa nu este un loc exotic, ci ar trebui să aibă un loc serios în economie și să fie mai mare.

“Principalul motiv pentru care nu suntem unde trebuie este că oamenii nu investesc în acțiuni și obligațiuni. Românii încă preferă să țină banii la bancă. Noi vrem să schimbăm această percepție despre bursă. Am dori ca toți românii să își țină economiile pe piața de capital. Aceasta este normalitatea. (…) Olandezii de exemplu nici nu vor să audă de depozite bancare. Ei țin toți banii în piața de capital, în diverse forme”, a spus CEO-ul BVB.

El a subliniat că banii pe piața de capital trebuie ținuți pe termen lung – 10-20 de ani – și în portofolii diversificate. În cazul unei investiții pe termen lung, volatilitatea se diluează, a precizat Tănase, adăugând: “Nu vrem să vă propunem să experimentați și piața de capital. Piața de capital nu trebuie să fie un experiment, trebuie să fie locul principal în care vă țineți banii. Veți avea o surpriză foarte plăcută. Nu în 5 ani, dar în 10-20 ani, piața de capital poate aduce randamente foarte plăcute.”

CEO-ul BVB a adăugat că nicio piață de capital nu poate depinde doar de investitorii străini, ci se poate dezvolta doar cu ajutorul investitorilor locali. 

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (20/10/2020)

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

ALRO S.A. (ALR) (20/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020