Update articol:
După cum a anticipat Financialintelligence

Alegerile pentru noua conducere BVB, pe 20 noiembrie

Acționarii Bursei de Valori București au fost convocați pe 20/21 noiembrie, pentru alegerea unui nou Consiliu de Administrație, cu un mandat de patru ani.

Pe ordinea de zi se găsesc: aprobarea Procedurii pentru alegerea membrilor si Presedintelui Consiliului Bursei, Alegerea prin metoda votului cumulativ a membrilor Consiliului Bursei, pentru un mandat de 4 ani, incepand cu data validarii individuale de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara si contractarii asigurarii pentru raspundere profesionala, Alegerea Presedintelui Consiliului Bursei.

Candidaturile se depun pana cel mai tarziu in data de 23.10.2019, ora 18:00.

Membrii CA au ținut ședința la Cluj, potrivit mai multor surse din piață.

Convocarea vine la numai o zi după ce Lucian Anghel, președintele BVB, a ținut un discurs în care se arăta împlinit după cei opt ani de mandat la Bursă, interpretat drept discurs de la revedere de o parte din audiența evenimentului la care a participat.

Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București, a vorbit, ieri, despre trecerea României la statutul de piață emergentă drept principala realizare a celor două mandate ale sale la șefia Bursei.
„Mă simt împlinit și sunt bucuros și onorat că am făcut parte din proiectul de încercare de upgradare a României la statutul de piață emergentă”, a spus el, la un eveniment, în contextul în care surse din piață au declarat, pentru HotNews.ro, că acționarii ar dori schimbarea președintelui BVB.
Actualul Consiliu de Administrație al BVB a fost ales în decembrie 2015, însă avizele din partea Autorității de Supraveghere Financiară au venit pe 27 ianuarie 2016, moment de la care curg mandatele de 4 ani. Financialintelligence anticipa, ieri, că, în aceste condiții,  AGA pentru noi alegeri va fi convocată probabil pentru luna noiembrie.

 

Lucian Anghel, în apropierea finalului celui de-al doilea mandat în fruntea BVB: „Mă simt împlinit și sunt bucuros și onorat că am făcut parte din proiectul de încercare de upgradare a României la statutul de piață emergentă”