Update articol:

Anca Jurma renunţă la conducerea DNA

Anca Jurma renunţă la nominalizarea pentru funcţia de procuror-şef interimar al DNA, a declarat, astăzi, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, fiind trimisă o adresă în acest sens în timpul şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care avea pe ordinea de zi propunerea de prelungire a delegării acesteia pentru şefia interimară a DNA pentru încă şase luni.

Delegarea Ancăi Jurma va expira peste două zile, iar Secția va analiza o noua propunere de delegare joia următoare. Până la delegarea unui nou procuror șef interimar, conducerea DNA va fi asigurata de cei doi adjuncti, Marius Iacob si Calin Nistor. 

“În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei, de retragere a consimţământului, acordului, şi veţi vedea ce va decide Secţia la o şedinţă următoare”, a declarat Toader la CSM.

Tudorel Toader consideră demersul Ancăi Jurma o chestiune strict personală. “Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal nu pot să mă substitui domniei sale in a da explicaţii”, a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că procedura nu s-a încheiat. “Procedura nu s-a încheiat. Şi nimeni n-are un drept de decizie discreţionar, dincolo de exigenţele Constituţiei”, a adăugat el, cu referire indirectă la preşedintele Klaus Iohannis. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, Mihai Stoica, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Adrian Dădârlat)

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020