Update articol:

ASF a respins oferta de răscumpărare a SIF Transilvania

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, astăzi, oferta de răscumpărare de acțiuni SIF Transilvania, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Pe 6 martie, acționarii SIF Transilvania au aprobat un program de răscumpărare de maxim 7,5% din acțiuni, în cadrul căruia urma să fie oferit, la schimb, pachetul majoritar deținut de societate la COMCM Constanța.  Programul lăsa posibiliatatea de exit lui Constantin Frățilă, care a dus ani de zile lupte cu conducerea executivă a SIF3, acesta urmând să primească în schimbul celor aproximativ 5% din SIF3 pachetul majoritar de la COMCM.

Acum, ASF menționează că oferta trebuia derulată până la 19 iulie 2019, iar aceasta nu mai poate fi derulată în termen, în condițiile în care documentele au fost depuse de interemediar pe 18 iunie, 2 iulie și 18 iulie.

De asemenea ASF arată că documentația depusă la Autoritate conținea condiția de încheiere cu succes “totul sau nimic”, condiție rezolutorie de natură să facă oferta revocabilă, ceea ce contravine prevederilor Art53 din Regulamentul 5/2018 privind irevocabilitatea ofertelor publice de cumpărare. Conform ASF, această condiție era incompatibilă și cu Codul BVB.

Anterior AGA SIF3, ASF a transmis că acţiunile emise de societatea COMCM S.A. nu pot face obiectul unei oferte publice, în lipsa clarificării situaţiei societăţii şi reintroducerii la tranzacţionare.

Ulterior, acțiunile COMCM au fost reintroduse la tranzacționare.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (28/05/2020)

Notificare praguri detineri/vot peste si sub 5%

CEMACON SA (CEON) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/05/2020)

Declaratie detineri la emitentul SIF 1

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/05/2020)

Hotarare CA - Fuziunea de principiu a companiilor de distributie din Grup