Update articol:

Bailey de la Banca Angliei avertizează că perspectivele economice globale s-au „deteriorat semnificativ”

  • Banca Angliei a declarat marți că perspectivele economice globale s-au „deteriorat semnificativ” și a avertizat cu privire la posibilele șocuri viitoare.

  • Guvernatorul Andrew Bailey a dat vina pe invazia Ucrainei de către Rusia pentru că a exercitat presiuni suplimentare asupra prețurilor mărfurilor și a inflației deja în creștere.

 

Guvernatorul Băncii Angliei a declarat marți că perspectivele economice globale s-au „deteriorat semnificativ” și a avertizat cu privire la posibilele șocuri viitoare, conform CNBC.

Andrew Bailey a dat vina pe invazia Ucrainei de către Rusia pentru că a exercitat presiuni suplimentare asupra prețurilor mărfurilor și a inflației deja în creștere și a spus că este nevoie de mai multă rezistență pentru a atenua riscurile viitoare.

„Perspectivele economice globale s-au deteriorat semnificativ”, a spus Bailey la o conferință de informare la Banca Angliei. „Este momentul potrivit să ne testăm rezistenţa, astfel încât să fim bine pregătiți pentru posibile șocuri viitoare”, a adăugat el.

Avertismentul a venit în momentul în care banca centrală și-a publicat marți Raportul privind stabilitatea financiară, în care a subliniat o serie de riscuri pentru perspectivele economice ale Regatului Unit. Printre acestea se numără perturbarea continuă a piețelor alimentare și energetice ca urmare a războiului, datoriilor mari ale gospodăriilor și guvernamentale, precum și impactului continuu al Covid-19 în China.

BOE, alături de alte bănci centrale, a crescut ratele dobânzilor în încercarea de a reduce prețurile ridicate. Cu toate acestea, Bailey a recunoscut că acest lucru a îngreunat situaţia economică pentru gospodării și întreprinderi și că există puține semne de încetinire pe termen scurt.

„Aceste prețuri mai mari, creșterea mai slabă și condițiile de finanțare mai stricte vor îngreuna rambursarea sau refinanțarea datoriilor pentru gospodării și întreprinderi”, a spus el.

„Având în vedere acest lucru, ne așteptăm ca gospodăriile și întreprinderile să fie mai vulnerabile la șocuri suplimentare”, a spus el.

Comentariile au venit în momentul în care Banca Angliei și-a ridicat marți rata tampon de capital anticiclică (CCyB) pentru bănci de la 1% la 2%, începând cu iulie 2023. Băncile centrale cresc cererea de capital de reglementare atunci când consideră că riscurile se acumulează.

Bailey a spus că Comitetul de politică financiară al băncii ar fi dispus să continue să reajusteze rata, după cum este necesar.

„Având în vedere incertitudinea considerabilă în ceea ce privește perspectivele, FPC va continua să monitorizeze situația”, a spus el. „Suntem pregătiți să schimbăm rata CCyB din Regatul Unit – în orice direcție – în funcție de evoluția riscurilor.”

Bailey a mai spus că BOE va continua cu testul anual de stres în septembrie, evaluând capacitatea sistemului bancar din Regatul Unit de a face față diferitelor riscuri potențiale, inclusiv rate mai mari ale dobânzilor, scăderi ale prețurilor activelor și recesiuni „profunde”.

Cu toate acestea, el a adăugat că sectorul arată în general puternic și că creditorii sunt mult mai bine plasați acum decât în ​​timpul crizei financiare globale din 2008 pentru a face față unei crize economice severe.

„Perspectivele economice sunt incerte și, fără îndoială, sunt foarte provocatoare pentru multe gospodării și întreprinderi”, a spus el.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022