Update articol:

Barna, despre amânarea Legii 5G: S-a clarificat acel aspect / Este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă

Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna afirmă, vineri, că ”este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă”, referindu-se la Legea 5G. Vicepremierul a precizat că amânarea care a intervenit în adoptarea legii a fost clarificată, fiind vorba despre o chestiune tehnică, potrvit news.ro

Dan Barna a fost întrebat, vineri, la Sibiu, despre amânarea Legii 5G şi  afirmat: ”S-a clarificat acel aspect. Claudiu Năsui a discutat cu premierul. Este o solicitare a CE care spune că, dacă o astfel de reglementare, are şi aspecte tehnice, este necesară notificarea Comisiei, notificare care prevede un termen de 3 luni pentru intervenţie”.

Vicepremierul a explicat că legea va fi adoptată aşa cum a fost aprobată de către Guvern.

”Legea a fost iniţiată anul trecut (…) s-a analizat şi la nivel de CSAT şi, întrucât reglementarea actuală nu este cu conţinut tehnic, este legată de siguranţă naţională şi operatori, interpretarea la momentul acesta este că nu este necsară această amânare, procedura parlamentară va merge mai departe aşa cum a fost aprobată de către Guvern. Este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă, este o chestiune strict tehnică a Directivei”, a mai afirmat Barna.

Premierul Florin Cîţu s-a arătat surprins, joi, de decizia ministrului Economiei Claudiu Năsui de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care pe 15 aprilie Executivul a aprobat un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

În replică, ministrul Economiei Claudiu Năsui a precizat că este o minciună faptul că nu ar susţine proiectul de lege privind implementarea reţelelor 5G în România, deoarece Ministerul susţine fără echivoc această lege şi a discutat deja cu premierul Florin Cîţu despre subiect.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie