Update articol:

Bloomberg: RBS este una din cele opt bănci bănuite de înţelegeri pe piaţa obligaţiunilor

Royal Bank of Scotland Group Plc este una din cele opt mari bănci vizate de o anchetă asupra unei posibile înţelegeri pe piaţa obligaţiunilor, informează Bloomberg citând o sursă din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

La începutul acestei luni, Comisia Europeană a acuzat opt mari bănci că s-au înţeles între ele, începând din 2007 şi până în 2012, pentru a diminua concurenţa pe piaţa obligaţiunilor din zona euro. Executivul european nu a dezvăluit atunci niciunul din numele instituţiilor respective.

Detaliile cu privire la implicarea băncii scoţiene şi posibila amendă care ar putea fi decisă la finalul anchetei Comisiei sunt necunoscute, a declarat joi pentru Bloomberg o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Ancheta Comisiei Europene este o nouă lovitură pentru băncile europene, care au plătit deja amenzi în valoare de miliarde de euro pentru practicile lor incorecte după criza financiară mondială. Anul trecut, RBS a acceptat să plătească o amendă de 4,9 miliarde dolari pentru a pune capăt anchetei demarate de autorităţile SUA pentru că a vândut titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) în perioada 2005-2008.

Potrivit calculelor Bloomberg, începând din 2008 şi până în prezent RBS a plătit amenzi în valoare de aproximativ 17,9 miliarde dolari. Pentru prima dată după criza financiară, RBS a reluat anul trecut plata dividendelor şi are una din cele mai mari rate de capitalizare din Europa. Guvernul de la Londra deţine 62% din acţiunile RBS, dar analizează posibilitatea vânzării unei părţi din această participaţie. 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative