Update articol:

Buget2021 – Parlament/ Budăi (PSD): Bugetul asigurărilor sociale de stat – tot al austerităţii

Constantin Budai Sursa foto: facebook.com

Bugetul asigurărilor sociale de stat şi întreg bugetul este fundamentat pe o minciună, a afirmat marţi deputatul PSD Marius Budăi, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

“După un buget de stat al austerităţii şi al sărăcirii neamului românesc, avem parte şi de un buget al asigurărilor sociale de stat tot al austerităţii, tot al sărăcirii neamului, dar aici avem şi multă multă răutate, dar întreg bugetul este fundamentat pe o minciună. În anul 2020, bugetul asigurărilor sociale de stat a fost fundamentat pe un câştig salarial mediu brut de 5.426 de lei. Anul 2021 – 5.380. Domnule preşedinte Orban, domnule preşedinte Barna, domnule preşedinte Kelemen Hunor – de la domnul Cîţu nu mă aştept la empatie -, fac apel la dumneavoastră: una din prestaţiile care se plătesc raportate la câştigul salarial mediu brut este ajutorul de deces. Domnule preşedinte Orban i-aţi permis lui Cîţu să ia bani de la copii, de la elevi, de la studenţi, de la salariaţi, de la pensionari, măcar nu îi mai permiteţi să ia bani de pe morţi. De la ajutorul de deces aţi gândit să faceţi economie şi să fundamentaţi bugetul asigurărilor sociale de stat pe o minciună”, a afirmat Budăi, la dezbaterile din plenul reunit pe marginea proiectului legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, potrivit Agerpres.

Printre “minciunile” celor de la putere, el a menţionat majorarea pensiilor despre care au vorbit în programul de guvernare.

“De fapt, ne-a spus premierul Cîţu că programul electoral e una, dar când ajungi la guvernare e alta”, a adăugat deputatul PSD, care a criticat faptul că pensiile nu vor mai fi indexate cu inflaţia.

“Printr-o fumigenă, le tăiaţi dreptul pensionarilor să mai muncească după 65 de ani şi am fi fost de acord dacă era vorba despre acei pensionari cu pensii speciale”, a adăugat Marius Budăi.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021