Update articol:

Cameră: Comitetul Olimpic şi Comitetul Paralimpic primesc 1%, respectiv 0,2% din taxele pe jocurile de noroc

camera deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede măsuri de sprijin financiar pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Comitetul Naţional Paralimpic, în sensul alocării a unei părţi din taxele încasate din jocurile de noroc, potrivit Agerpres.

S-au înregistrat 312 voturi ‘pentru’ şi o abţinere.

Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare acordarea a 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi 0,2% Comitetului Naţional Paralimpic.

“Un procent de 98,8% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces prevăzută la alin.(4), precum şi din celelalte taxe prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă se constituie venit la bugetul de stat, iar prin derogare de la dispoziţiile alin.(2) al art. 30 din Legea nr.69/2010 a responsabilităţii fiscal-bugetare, un procent de 1% din aceste taxe se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi 0,2% ca venit al Comitetului Naţional Paralimpic”, prevede textul adoptat.

Suma datorată Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Comitetului Naţional Paralimpic se calculează de către plătitorii de taxe şi se declară în declaraţia fiscală depusă la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, denumită în continuare ANAF, pe un rând distinct, iar plata acesteia se realizează într-un cont de venituri deschis la trezoreria statului la dispoziţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Comitetului Naţional Paralimpic.

Creanţele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român reprezentând 1%, respectiv creanţele Comitetului Naţional Paralimpic reprezentând 0,2% din taxele de licenţiere, autorizare, acces şi celelalte taxe prevăzute de prezenta ordonanţa de urgenţă reprezintă creanţe bugetare şi se administrează de către ANAF.

Procedura de administrare a creanţelor, inclusiv schimbul de informaţii necesar, se stabileşte prin ordin comun al ministrului finanţelor şi ministrului tineretului şi sportului, care se elaborează la propunerea ANAF, mai prevede proiectul.

Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

Camera Deputaţilor este for decizional.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014